Press

Adresser och telefonnummer till DIF Fotboll:

Djurgårdens IF Fotboll
Tegeluddsvägen 3-5
115 41 Stockholm
Telefon: 08-545 158 00
Fax: 08-545 158 01
E-post: [email protected]

Webbplatsen DIF.se och DIFTV.se
Citera oss gärna, men ange källa!

ACKREDITERING
Ackreditering till herrlagets matcher sker till Marcus Björling på e-post [email protected].

Ackreditering till damlagets matcher görs till Putte Troedsson på [email protected] eller Fredrik Forsman på [email protected].

För att ansöka om ackreditering krävs giltig presslegitimation (AIPS-kort eller medlemskap i sportjournalistklubb). Undantag från krav på giltig presslegitimation kan i speciella fall göras för etablerad media med tydlig koppling till Djurgården Fotboll.

Ansökan om ackreditering ska göras senast två dygn innan aktuell match. Besked om godkänd ackreditering ges senast 24 timmar innan matchens starttid. Giltig legitimation ska uppvisas i samband med uthämtande av ackrediteringen.

Vi har tyvärr ingen möjlighet att erbjuda pressparkering.

Tele2 Arena
På grund av rådande läge med coronapandemin kommer ingen mat att serveras på plats utan varje medierepresentant ansvarar för sin egen förtäring. Kaffe och te finns tillgängligt i pressrummet.

Presskonferensen (herrlag) äger rum i pressrkonferensrummet i anslutning till pressrummet. Presskonferensen startar 15 minuter efter slutsignalen och varar i cirka tio minuter.

Enskilda intervjuer med spelare och ledare i samband med match genomförs på anvisad plats (Mixed zone) och social distans (1 m) ska hållas. För journalister med flashackreditering finns separat flashområde, även det på anvisad plats.

Det kommer att finnas restriktioner för placeringen av journalisterna och fotograferna, allt för att säkerställa att distanseringen följer myndigheternas riktlinjer. Alla instruktioner från arrangören ska följas. Överträdelse kommer kunna innebära att ackreditering från alla evenemang dras in.

Pressläktaren samt pressrummet är tillgängliga 90 minuter efter matchens slut.

På Tele2 Arena finns gratis wi-fi för uppkoppling. Behöver du speciell teknisk utrustning, var god meddela detta när du ackrediterar dig.

Här hittar du fullständig pressinformation om vad som gäller på våra matcher (Observera att dokumentet är från säsongen 2019 och att nya riktlinjer finns för 2021): 
Svensk version
Engelsk version

Begränsningar på grund av Covid-19
Med anledning av det rådande samhällsläget och Folkhälsomyndighetens rekommendationer kommer endast ett begränsat antal fotografer (12) att få tillstånd att besöka arenan under matcherna i Allsvenskan och Superettan.

Vilka får plats?
Utöver rättighetsinnehavarna prioriteras medier i enlighet med det protokoll som har tagits fram av klubbarna inom Svensk Elitfotboll. På grund av detta och de tidigare nämnda begränsningarna riskerar tyvärr inte alla journalister och fotografer som önskar att få tillstånd.

Rättighetsinnehavarare som ska erhålla ackreditering:

 • Discovery
 • Sveriges Radio
 • Sveriges Television
 • TV4
 • Rapportörer matchstatistik
 • Bildbyrån (en fotografplats)
 • TT (en fotografplats)
 • Klubbmedia (en per klubb)


Övrig media

 • Fotografer
 • Skrivande journalister
 • Lokal-TV
 • Lokalradio
 • Klubbmedia
 • Supportermedia


Antal övrig media som kommer in på arenan
Arenan är en arbetsplats. Svensk Elitfotbolls protokoll gäller. Vi kommer vara restriktiva för att minska antalet personer inne på arenan, främst innerplan. I Allsvenskan gäller 12 fotografer utöver rättighetsinnehavare.

Riktlinjer och mediahantering Allsvenskan: https://www.svenskelitfotboll.se/riktlinjer-mediahantering-i-allsvenskan-och-superettan-sommaren-2020/

FRÅGOR:
Marcus Björling
Mobil: 46-73-3946472
E-post: marcus.bjorling@dif.se