Med Dembo mot cupguld

• 26 sep 2000

Djurgår’n är klart för den fjärde omgången av Svenska Cupen. Division II-laget Nacka FF hängde med i en halvlek på onsagskvällen och slutresultatet 2-0 till rödblått var i underkant.

”Hey hey Dembo Touray” sjöng djurgårdsklacken på Nacka IP och en av matchens absoluta höjdpunkter var ett långt utkast från DIF-keepern Touray som friställde Stefan Bärlin. Tyvärr gick skottet utanför och Dembo blev utan assist denna gång.

Djurgårdens första halvlek var inte så dålig som man kan tro när det knappt skapades en enda farlig chans framför Nacka-målet. Hemmalaget stred tappert efter resurserna och krympte ytorna för de snabbare djurgårdarna.

I den andra halvleken orkade inte Nacka och efter 55 minuter kunde Stefan Bärlin göra 1-0 efter ett riktigt sologenombrott där han ensam sprang igenom hela motståndarlagets försvar.

Bärlin låg även bakom 2-0 tio minuter senare då han slog ett långt inlägg till Mikael Dorsin som la ner bollen till avslutande Andreas Johansson. ”Adde” Johansson borde blivit tvåmålsskytt då han något senare serverades ett perfekt inlägg från Pierre Gallos vänsterfot men nicken hamnade utanför ramen.

Drygt 900 åskådare hade nog väntat sig fler mål men denna kväll var det lite si och så med effektiviteten. Stefan Rehn spelade på Magnus Perhssons plats som defensiv central mittfältare och fick visa att han även lärt sig nicka sen han var här sist.

Namnen Bärlin fick välförtjänt priset som bästa djurgårdare och självförtroendet är på topp inför lördagens match mot Mjällby.

Djurgården lottades mot Enköping i den fjärde omgången av svenska cupen. Speldatum fastställs senare. Laget: Touray – Rasck, Eriksson-Ohlsson, Henriksson – Barsom, Rehn, Johansson, Dorsin (Bergtoft 78) – Bärlin, Sundström (Jones 57), Gallo Varning: Niclas Rasck

27 september, onsdag 19:00Nacka IP