Daniel Sjölund och DIF går skilda vägar

Efter tio säsonger i DIF lämnar en riktig trotjänare föreningen.

Daniel Sjölund har spelat över tvåhundra matcher, varit med och vunnit två SM-guld samt två Svenska cuptitlar och gjort trettioen mål i DIF-tröjan. Den 29-årige mittfältarens kontrakt gick ut i år och DIF kommer inte att förlänga kontraktet enligt manager Magnus Pehrsson.
– Vi har valt att inte förlänga Sjölunds kontrakt och det är naturligtvis massa saker som spelar in i ett sånt här beslut. Det har inte heller varit något lätt beslut att ta eftersom det är en spelare som har varit viktig för föreningen i väldigt många år. Men två huvudanledningar har varit att vi har känt att vi har två unga spelare på mittfältet i Simon Tibbling och Daniel Amartey som vi tror väldigt mycket på och som har en väldigt ljus framtid. De spelare vi vill ha i truppen som alternativ till Simon och "Dan" på det centrala mittfältet söker vi andra spetsegenskaper hos än de som Daniel Sjölund har. Sedan är det alltid en ekonomisk fråga också hur man vill göra prioriteringar i sin trupp, säger Magnus som också vill poängtera vikten av Daniel Sjölunds insatser för DIF under hans tid i föreningen.
– Daniel lämnar oss efter väldigt fina insatser för Djurgården. Han har gjort en herrans massa matcher och hjälpt föreningen till fina framgångar och även under de två senaste säsongerna har han varit en väldigt viktig spelare. Så han är helt klart en av de stora DIF-profilerna i modern tid, avslutar Magnus.

Se filmen inför Daniel Sjölunds 200-matchjubileum på Stadion.  

Senaste nytt
Fler nyheter