Pelle Olsson ny tränare i Djurgården

Djurgården Fotboll hälsar Pelle Olsson välkommen som ny tränare för A-laget.

50-årige Olsson kommer närmast från den allsvenska konkurrenten Gefle vars A-lag han har tränat i sammanlagt 14 säsonger.
– Det känns väldigt bra. Jag har varit väldigt länge i Gefle så det är så klart ett tufft beslut att lämna föreningen, men det känns som en intressant utmaning att se om mitt arbete kan fungera i en stor klubb som Djurgården. Från den dagen som jag fick frågan har det känts som ett väldigt lockande alternativ, säger Pelle Olsson.

Kontraktet är skrivet på tre år och träder i kraft den 1 januari 2014.
– Jag känner väl till Pelle Olsson och hans fotbollskunskaper. Det jobb han har gjort i Gefle är fantastiskt. Han har ett oerhört starkt engagemang och får ut resultat av den trupp han har till sitt förfogande, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson.

Olsson och Andersson kommer att arbeta tillsammans för att nå goda resultat på kort och lång sikt.
– Det är klart att det ställs högre krav på Pelle i Djurgården än i Gefle men samtidigt får han också bättre förutsättningar och förmånen att leda ett lag på Tele2 Arena med en fantastisk inramning, säger Bosse Andersson.

Pelle Olsson gjorde sin första sejour som tränare i Gefle 1996-2002. Efter två år som assisterande tränare i Örebro var han tillbaka i Gefle inför säsongen 2005. Han har också meriter som spelare i Gefle, Halmstad och Malmö. Anders Grönhagen, styrelseledamot i Djurgården Fotboll, är mycket nöjd med rekryteringen.
– Det är en genuin idrottskille som är trygg i sitt ledarskap. Han har stor erfarenhet från tränarjobbet men även som allsvensk spelare.

Djurgården Fotboll

Senaste nytt
Fler nyheter