Företag

Pelle Olsson scoutar för DIF under hösten

  • Herrar
  • A-lag
  • 11 sep 2024

En välbekant ledare återvänder till Djurgården för att arbeta med scouting av de kommande motståndarlag i UEFA Conference League.

En fullspäckad höst väntar för Djurgården med jakt på allsvenska topplaceringar varvat med spel i ligafasen av UEFA Conference League. Det blir tätt med matcher som kräver gedigna förberedelser där ytterligare en resurs nu finns tillgänglig på Kaknäs i form av återvändande Pelle Olsson, som tränade DIF 2014-2016.

Nu är Pelle tillbaka med ett nytt uppdrag och han skrider omgående till verket.
– Jag kommer jobba under resten av året med scouting för att avlasta herrlaget under en matchintensiv höst. Min roll blir att ta hand om scoutingen av motståndarna i Conference League. Det kommer att bli ett väldigt roligt uppdrag att ta sig an, där jag ska förmedla en så bra bild som möjligt av det som väntar.

En sportslig resurs som stärker organisationen för att kunna leverera optimalt under en intensiv höst i Europa, enligt sportchef Bosse Andersson.
– Pelle Olsson är anlitad under hösten för att ha fokus på våra kommande motståndare i Conference League. Han är ju välkänd i föreningen med en gedigen erfarenhet från fotbollsvärlden där han sitter på mycket kunskap. Pelle kommer att arbeta fram till årsskiftet och det kan ju eventuellt dyka upp andra frågor som blir aktuella. Men hans fokus ligger som sagt på scouting inför Europa-spelet, så att vi kommer maximalt förberedda när det gäller motståndarlagen.

Senaste nyheter

Relaterat