Ingenjören klar för fyra år med DIF

Michael "Ingenjören" Olunga landade i januari och byggde upp stora förväntningar. En del av dessa har redan infriats vilket innebär att den kenyanske anfallaren nu skriver på ett fyraårskontrakt med DIF.

Efter en knapp månads provspel är saken klar. Den kenyanska strikern Michael ”Ingenjören” Olunga från Gor Mahia skriver på för DIF och spelar blårandigt under de kommande fyra åren.

En signatur som välkomnas av många DIF-supportrar, inte minst av Djurgårdens sportchef Bosse Andersson som nu äntligen är i mål med en komplicerad affär.
– Michael var en spelare som vi följde tidigt under hösten och han hade de egenskaper som vi letade efter. Efter en lång process och dialog så kom han till slut hit i januari och har varit med i vår verksamhet sedan dess där han sakta acklimatiserats och utvecklats, säger Bosse som ser många positiva sidor hos ”Ingenjören”.
– Han är väldigt ambitiös och målmedveten, tränar hårt och vill hela tiden lära sig och ta nästa steg. Sedan tycker jag att han gjort ett fantastiskt intryck som person både på och utanför planen. Utvecklingspotentialen är stor så med lugn och ro i vår Djurgårdsmiljö kan han utvecklas till en anfallare för de absolut största ligorna i Europa. Det är målet för Michael själv och han har egenskaperna som krävs för det.

Att Michael har gjort avtryck märks på många sätt. Hans drömmål mot Ålesund sitter kvar på näthinnan hos många och ett plötsligt uppsving för DIFTV:s tittarsiffror i Kenya ger en tydlig hint om hans popularitet i hemlandet, enligt Michael själv.
– Det blir mycket uppmärksamhet hemma i Kenya kring det här och jag är väldigt glad över att det är klart med Djurgården nu. Föreningen har tagit emot mig på ett jättebra sätt och jag vill rikta ett stort tack till Bosse (Andersson), Henrik (Berggren), Daniel (Granqvist) och tränare Pelle Olsson för deras support. Självklart även till spelarna som tagit emot mig på ett fint sätt. Det har varit en utmaning för mig men det känns väldigt bra nu.

Tidigare har Michael varit en ”slow starter”, enligt honom själv och till viss del har han levt upp till det i DIF. Då ska man dock komma ihåg att det har handlat om fyra inhopp och en match från start där det blivit mål i de två senaste. Det sista var dessutom onekligen extraordinärt.
– Det brukar bli så när jag kommer till ett nytt lag. I början måste jag få ordning på fötterna och komma igång men så fort jag fått igång målskyttet brukar det rulla på bra. Sedan var ju målet på Tele2 Arena speciellt för mig. Det var min första match inför hemmapubliken och jag kände att jag borde få till något extra för dem så att jag skulle få ett bra välkomnande. Så jag tackar gud för den fullträffen och förhoppningsvis blir det fler längre fram, säger Ingenjören som tycker att den svenska fotbollen håller en bra nivå.
– Nu har jag bara spelat träningsmatcher men det känns som en bra nivå. Allt är väldigt väl organiserat och kvaliteten på föräsongsmatcherna och träningslägret har varit mycket bra. Det känns som att det är en bra språngbräda ut till de stora europeiska ligorna för många spelare i Allsvenskan.

Den pågående utbildningen inom den geospatiala ingenjörskonsten kommer också att kunna fullföljas i Stockholm. En viktig faktor för ”Ingenjören” som ser till att smeknamnet behåller sin fulla innebörd.
– Jag kommer att fortsätta mina studier på Stockholms Universitet så precis som förut blir det både fotboll och studier och jag satsar på att lyckas bra med båda, konstaterar Michael som för övrigt får tröja nummer 17 i DIF.
– Tidigare hade jag ju tröja nummer 19 i Gor Mahia och gjorde 19 mål så vi får se om det blir 17 mål för DIF den här säsongen, garvar Michael och fortsätter:
– Jag hoppas att jag kan lyfta DIF i tabellen under min tid här och jag kommer att göra mitt absolut bästa för att bidra till det. Kanske kommer vi ut i Europa inom en snar framtid, vi får se. Men jag kommer att satsa allt så får vi hoppas att det har gett resultat när vi summerar säsongen, avslutar Michael.

En tidigare, längre intervju med Michael Olunga hittar du här och DIFTV om kontraktet med "Ingenjören" finns här:
;

Senaste nytt
Fler nyheter