Inför Vasalund-Djurgården

Årets första träningsmatch väntar.

VASALUND-DJURGÅRDEN

När: Onsdag 25 januari kl. 18.00
Var: Skytteholms IP
Hur: Ses på plats. Inträde 100 kr för vuxna och 50 kr för de under 16 år. För de som inte kan vara plats kan matchen ses på C More, klicka på följande länk för att köpa matchen.
Icke aktuella spelare: Haris Radetinac (rehab), Kebba Ceesay, Jesper Karlström (båda nyligen opererade), Niklas Gunnarsson (tå), Jonathan Augustinsson (sjukdom).

Dags för årets första träningsmatch för Djurgården vilket också blir första DIF-matchen för Özcan Melkemichel och nya tränarteamet där Vasalund står för motståndet. Djurgården kommer från en tung fysperiod och har inte hunnit börja nöta alltför mycket på spelsystemet än.

Oavsett detta blir det ändå ett roligt första framträdande för året, enligt Özcan.
– Det blir jättekul att spela match igen även om vi inte kommer att lägga stor vikt vid den. Men det är bra för spelarna att få en match innan vi åker på lägret till Portugal där vi kommer att spela tre matcher. Vi kommer att dela upp gruppen så att vi får lufta alla spelarna i truppen mot Vasalund. Det blir inte riktigt två elvor, just nu är vi runt sjutton stycken som kan delta, säger Özcan som främst vill få svar i det defensiva arbetet.
– Det jag är mest nyfiken är att se hur försvarsspelet fungerar eftersom det är det vi jobbat mest med. Anfallsspelet har vi inte jobbat så jättemycket med, vi kommer att ha en kort genomgång av det under tisdagen. Men det är som sagt i defensiven vi vill se tydligt var vi ligger nu när det är dags för match.

Motståndarlaget

Vasalund gjorde en stark säsong i Division 1 Norra förra året men det räckte inte hela vägen. En andra plats tre poäng efter BP innebar att laget inte lyckades avancera uppåt i seriesystemet. I truppen återfinns ett par DIF-bekantingar i form av Peter Magnusson och Patrick Amoah och VIF har redan hunnit med en träningsmatch för året som innebar förlust med 0-4 mot AIK.

Truppkollen

Det blir några förväntade bortfall och ett par nytillkomna spelare på frånvarolistan. – Haris  Radetinac kör ju rehab och Kebba Ceesay och Jesper Karlström är nyopererade och inte aktuella för spel. Vi har någon skavank också och där ska vi inte riskera något, som till exempel Niklas Gunnarsson som fått en smäll i tån. Han kommer inte vara med och Jonathan Augustinsson har varit febersjuk precis så han får också avvakta, sammanfattar Özcan.

Senaste nytt
Fler nyheter