Företag

Tre poäng på blårandigt Tunavallen

  • Herrar
  • A-lag
  • 31 juli 2017

Ett helblått Djurgården plockade hem tre poäng på ett blårandigt Tunavallen, men det blev onödigt spännande på slutet.

– Ja, lite onödigt att släppa in reduceringsmålet av oss, men det var en oerhört viktig seger, sa Djurgårdens nr 10 Kerim Mrabti efter slutsignalen.

Den nya serietvåan vann med 2-1 (1-0) inför 7500 åskådare (publikrekord) i Eskilstuna där DIF-supportrarna var i klar majoritet.

– Vi har bra flow i laget och när man har den här stämningen också, det skadar ju inte, sa Mrabti.

Spelare och ledare i Djurgården hade gjort sitt bästa för att på förhand tona ner all spekulation om underskattning. Med fokus och hundraprocentig inställning skulle tre viktiga poäng hämtas hem till Stockholm på måndagskvällen, men trots det var det hemmalaget som hade de farligaste chanserna i matchens inledning. Övermod i den helblå backlinjen, DIF premiärspelade i tredjestället, gav Thomas Peiramyr ett utmärkt skottläge, men bollen smet utanför Andreas Isakssons högra stolpe. Efter en dryg kvart kom nästa AFC-tillfälle då bollen tog i bakhuvudet på Jonas Olsson och såg ut att lura Isaksson i målet, men bollen träffade utsidan av samma högerstolpe.

I övrigt var det Djurgården som dominerade stort i bollinnehavet. Felix Beijmo skapade den första farligheten med ett inspel som sånär nådde Aliou Badji, men när Kevin Walker fick tid på sig på samma kant osade det ännu hetare framför Alireza Haghighi i AFC-målet. Aliou Badji hängde i luften i klass med både Nyasha Mushekwi och Michael Olunga och prickade in ledningsmålet med en distinkt, otagbar nick. Ett skönt ledningsmål efter en halvtimmes spel som tvingade Eskilstuna att flytta upp positionerna.

– Det var min första match från start och det betyder mycket för mig att få göra mål och bidra till laget, sa Aliou Badji.

Efter målet fick Djurgården lite bättre fart i anfallsspelet men det dröjde till den 51:a minuten innan ledningen utökades. Othman El Kabir visade, precis som i våras på Tele2 Arena, ingen nåd mot sina förra lagkamrater när han fick chansen. I stället skickade han lugnt och behärskat in bollen intill den bortre stolpen, lika elegant som han gjort det ett par gånger tidigare i år.

Stockholms Stolthet såg ut att gå mot en bekväm seger, men AFC-tränaren Michael Jolley chansade med flera offensiva byten. Det betalade sig, i form av ett klassmål signerat Mohammed Buga Turay. I den 78:e minuten sprang Turay bolldrivande över halva planen innan han avslutade med en perfekt högerträff utan chans för Andreas Isaksson. Matchen levde därmed fram till slutsignalen även om Eskilstuna-laget aldrig lyckades sätta Djurgården under något riktigt tryck i jakten på en kvittering. Efter tre övertidsminuter var de tre poängen bärgade och manegen krattad för en seriefinal mot Malmö på Tele2 Arena på måndag.

31 juli, måndag 19:00Tunavallen

AFC EskilstunaDjurgården
1-2 (0-1)

  • MålskyttarAliou Badji 30'Othman El Kabir 51'Mohamed Buya Turay 78'
  • Domare Johan Krantz
  • Publik 7500 (Tunavallen)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat