Tuff premiärmatch för DIF dam

Ömsom vin, ömsom vatten i Linköping när DIF dam spelade första träningsmatchen.

Damlaget besökte i lördags Linköping för årets första träningsmatch mot svenska mästarna Linköpings FC. Järnkaminerna chockade hemmapubliken med ett vackert ledningsmål signerat nyförvärvet från Piteå, Tempest-Marie Norlin (bilden).

Efter den smakstarten tog hemmalaget över spelet allt mer och i kombination med slarv från Djurgårdens försvar kunde Linköping gå till pausvila med en rättvis 3-1 ledning. Djurgården hade då haft problem med passningsspelet och en viss överambition kunde skönjas från våra blårandiga krigare.

Till andra halvlek fick sex nya spelare chansen, bland annat två nyuppflyttade egna produkter, Filippa Pettersson och Patrycja Jerzak. Båda klarade sig bra i och trots en till hälften ny startelva så slutade andra halvlek 0-0.
– Sammanfattningsvis var det för slarvigt passningsspel sett över 90 min, men laget visade bra moral i andra halvlek och att vi har en trupp med bra bredd. Linköping är bättre än oss för tillfället, men vi har några månader på oss, och vi kommer ta väl vara på tiden fram till seriestart. Den här truppen siktar mot stjärnorna, säger tränaren Joel Riddez.

Vi ses självklart på söndag 17:20 då DIF dam möter Eskilstuna på Tele2 direkt efter herrarnas match.

Träningsmatch damer
Linköpings FC-Djurgården 3-1 (3-1) Målskytt DIF: Tempest-Marie Norlin

Senaste nytt
Fler nyheter