Danielson: "Blir bättre för varje vecka"

Två allsvenska matcher med storspel och dubbelt målskytte följdes av bänknötande under derbyt mot AIK, men i onsdags när Djurgården besegrade Malmö var mittbacken Marcus Danielson tillbaka i startelvan.
–  Ja, det kändes bra att få spela igen och jag tycker att vi gör en väldigt bra match hela laget. Vi pratade innan matchen att den var lite av ett vägskäl, om vi vann skulle vi haka på topplagen men om vi förlorade skulle det bli tuffare. Det var väldigt bra att göra en sån prestation och speciellt efter derbyt (0-2 mot AIK) där vi inte kom upp i den nivån som vi vet att vi håller. Det var skönt att kunna lägga det bakom oss för att fokusera på Malmömatchen. Nu kom den så nära inpå, men hade det hade varit en hel träningsvecka emellan hade det nog blivit en hel del grubblande över derbyförlusten, säger Marcus Danielson.

Stundtals var det svårt att tro att det var regerande mästarna ni mötte. Hur kändes det för dig på planen? – Det är alltid tufft att möta Malmö men vi gjorde det väldigt bra och kunde anfalla ganska mycket under matchen utan att åka på så många omställningar. Det är ju annars omställningarna som är jobbigast för oss backar. När motståndarna lyfter sina bollar bakom oss får man springa långa sträckor men mot Malmö dödade vi våra anfall och hade bra kontroll och då blir det inte lika jobbigt att spela. För egen del så funkade samspelet med Jonas (mittbackskollegan Jonas Olsson)  jättebra, vi hade koll på deras forwards och släppte inte till så många chanser.

Du har ju två storebröder som är Djurgårdare. Var de på plats på Tele2 Arena?
– Nej, det var de faktiskt inte. De bor i Eskilstuna och missade matchen på grund av jobb men de har lättare att komma ifrån på helgerna så de kommer och kollar på derbyt mot Hammarby nästa söndag.

Apropå derbyn så måste det ha varit frustrerande att sitta vid sidan av planen på Friends Arena?
– Ja, absolut. Jag hade verkligen velat spela, men konkurrensen i truppen är tuff och det triggar oss allihop vilket kommer att gynna oss i längden. Träningarna blir mycket bättre när alla måste slita. När jag spelade i Sundsvall var jag väldigt säker på min plats och då kanske man inte tar i de sista procenten som krävs för att utvecklas. Jag känner att jag blir bättre för varje vecka som går i Djurgården, jag vill ju ta upp kampen med de andra mittbackarna och visa att det är jag som ska spela. Och det är inte bara bland mittbackarna som konkurrensen är hård, mot Malmö kom det in fyra nya spelare i startelvan jämfört med AIK-matchen och det visar den styrka som vi har med en bred och jämn trupp. Det är viktigt att vi kan gå runt på spelare och att det inte är samma elva som spelar hela tiden.

Nu har du varit i Djurgården i två månader. Har du funnit dig till rätta?
– Ja, det har inte varit något problem att komma in i laget och jag fick fick lägenhet för en månad sen ungefär och det känns verkligen som att jag bor och spelar här nu. Jag och tjejen trivs jättebra, Stockholm är ju lite annorlunda än Sundsvall och det är kul att bo i en storstad där det alltid finns något att göra. Det lite längre tid att ta sig runt i stan men samtidigt så gillar jag att vara hemma ganska mycket. Det är också mycket närmare till familjen i Eskilstuna än när vi bodde i Sundsvall vilket är kul.

Nu väntar Elfsborg i Borås på måndag. Hur går tankarna inför den uppgiften?
– Det kommer absolut att bli en tuff match. Vi har kollat på lite klipp efter träningen på Kaknäs idag (lördag) för att se hur de spelar. De har haft en ute tuffare start än vi men de vann ju senast mot Brommapojkarna. Elfsborg har kanske inte fått till det helt hundra hittills, de har ju bytt tränare och så där, men de har flera jättebra spelare och är ett svårt lag att möta.

Senaste nytt
Fler nyheter