Förlust för U21 mot BP

Stortorsk mot BP för DIF U21 i sista gruppspelasmatchen.

U21-allsvenskan
BP-Djurgården 4-1 (1-1)
0-1 Julian Kristoffersen (7)
1-1 Självmål (37)
2-1 (51)
3-1 (70)
4-1 (72, str)

Laget
Oscar Jonsson
Johan Andersson (Cameron Streete, 65), Alexander Abrahamsson (k), Patrik Pettersson Hafoka (Daniel Johnsson, 46), Matteo Catenacci
Edward Chilufya, Hampus Finndell (Adrian Hamidi,79), Oliver Granberg (Johan Björck, 79), Oscar Pettersson (Arnold Ehn, 58)
Aliou Badji (Hisham Shnawa, 82), Julian Kristoffersen

Det började bra för Djurgården, även om BP hade ett större bollinnehav så försvarade man sig bra och kändes lite tyngre när man väl gick till anfall. Framför allt Julian Kristoffersen var fysiskt jobbig att hålla reda på för BP som spelade med sitt U19-lag. Julian kunde också tidigt ge Djurgården ledningen när han bredsidade in Johan Anderssons diagonalpass vid bortre stolpen. Djurgården hade kontroll över halvleken, utan att man skapade de där riktigt farliga chanserna. Men när Johan Andersson fick felträff på ett inlägg och placerade bollen i eget mål så fick BP lite luft under vingarna.

I den andra halvleken hade Djurgården mer boll och tillät inte BP att bygga upp spelet lika ostört som i andra, men det var BP som var vassast när man väl fick sina chanser. 2-1 blev en liten kalldusch efter en bra Djurgårdsperiod och när även 3-1 kom var matchen över.

– Det är en ganska jämn första halvlek, men vi spelar lite mer seniorlikt och det spelar ingen roll att BP får hålla en del i bollen , vi kan låsa dem i backlinjen och behöver inte stressa upp oss. Problemet är att vi har 5-0 i målchanser i halvleken men det står 1-1 i paus. I andra halvlek håller vi mer i bollen och bygger upp spelet ganska bra, men det spelar ingen roll om man är bra mellan boxarna om man inte är det i boxen. Där är vi chanslösa i dag, de är inne i vår box tre gånger och gör fyra mål, menade coachen Hugo Berggren.

Matchen i sig hade dock ingen större betydelse då det redan var klart att Örebro åker ut och ersätts av Gefle i höstserien där samtliga lag startar om på noll poäng.

Senaste nytt
Fler nyheter