Seger i säsongens sista U21-match

• U21
  • 11 okt 2023

Två sena mål från Besard Sabovic och Noel Milleskog såg till att Gefle besegrades med 2-0 på Kaknäs.

Djurgården ställde upp med följande startelva i U21-matchen mot Gefle:

Max Croon
Theo Bergvall, Jack Tagesson, Alieu Atlee Manneh, Rami Kaib
Besard Sabovic, Oskar Löfström, Hampus Finndell
Alexandros Garcia Tsotidis, Noel Milleskog, Haris Radetinac

Bänk: Elton Fischerström, David Tokpah, Noah Östberg, Philip Yarar, Armando Prenga samt de två 06-födda kanadensiska provspelande mittfältarna Rayan Mlah och William Zafoe.

Det såg ut att bi en skön höstinramning på Kaknäs när sista matchen i U21-allsvenskans norra grupp skulle gå av stapeln. Men vädrets makter ville annorlunda och ett skyfall av bibliska proportioner vräkte ner över planen när matchen drog igång, vilket onekligen gav en annorlunda inramning.

Icke desto mindre gick ett Djurgården - som mönstrade en mix av A och U med sex spelare från herrtruppen från start - på offensiven omgående i hällregnet. Trycket fanns där men de skarpa målchanserna uppstod inte under den första halvan av halvleken. Med undantag för en tilltrasslad situation i straffområdet som blev hotfull.

Bakåt var det dock stabilt där Gefle hade svårt att bryta igenom och det var kul att se unge 06-födde försvararen Alieu Atlee Manneh som spelade klokt och resolut i den centrala defensiven.

Regnet avtog gradvis och med knappa halvtimmen spelad kom matchen dittills bästa chans när Hampus Finndell nöp till med vänstern strax utanför straffområdet, avslutet gick dessvärre halvmetern över.

Fler DIF-lägen skulle följa på den relativt svårspelade planen, där bollen stannade upp i vätan. Noel Milleskog var nästan igenom och både Besard Sabovic och Alexandros Garcia Tsotidis fick skott blockerade i bra lägen.

Även Rami Kaib testade skott i ett hyfsat bra läge när solen tittade fram i sista matchminuten. Bollen smet dock utanför målramen och därmed var det mållöst i paus efter en fösta halvlek som Djurgården dominerade spelmässigt.

Det blev två förutbestämda byten inför andra halvlek där Elton Fischerström ersatte Max Croon mellan stolparna medan David Tokpah klev in som mittback istället för Alieu Atlee Manneh.

Även matchbilden var sig lik där DIF öste på framåt och Besard Sabovic sköt strax över, medan Noel Milleskog jagade i boxen utan att få till avslutet. Båda två skulle dock få sista ordet i slutet av matchen.

De båda unga, provspelande kanadensarna Rayan Mlah och William Zafoe byttes sedan in medan matchen tickade vidare och med timmen spelad testade Hampus Finndell Gefles keeper Tobias Johansson som räddade ett tungt skott från ”Hampa”.

Nollan var dock fortsatt intakt, men inbytte DIF PA17-yttern Philip Yarar var aktiv på sin kant och skapade mycket framåt i fint samarbete med Rami Kaib, Fler unga 06:or kom in i form av Noah Östberg och Armando Prenga och blåränderna tryckte nu på med en närmast total belägring av gästernas box.

Med kvarten kvar var det riktigt nära när Milleskog kom fri i djupled, Tobias Johansson kom emellertid ut och stod för en ny fin räddning på friläget. Minuterna tickade på och i 84:e minuten skulle nollan äntligen spräckas när Besard Sabovic påpassligt skallade in i en hörna.

Onekligen välförtjänt sett till chansfördelningen och av bara farten kom även 2-0 strax efter. Noel Milleskog trycktes omkull i straffområdet och förvaltade själv elvameterssparken på bästa sätt.

Strax efter gick slutsignalen och därmed är U21 Allsvenskan Norra färdigspelad för i år där Djurgården slutar på en andraplats i tabellen. Närmast väntar spelfri helg i Allsvenskan och därefter är det derbydags mot Hammarby nästkommande söndag.

11 oktober, onsdag 14:00Kaknäs IP