Henrik Berggren kvar som vd

Kärleken till DIF blev för stor. Henrik Berggren fortsätter som vd för Djurgårdens Fotboll och kommer inte att ansluta till Svensk Elitfotboll. – Jag vill inte missa den fortsatta resan med Djurgården som jag tror blir mycket intressant, säger Henrik.

Henrik Berggren bestämde efter sommaren att hans tid i Djurgården var över för den här gången. Henrik fick nytt jobb som operativ chef på Svensk Elitfotboll som han skulle tillträda den 1 februari nästa år. Men nu har Henrik bestämt sig för att stanna kvar i Djurgården.

– SEF har sedan några år en fantastisk utveckling och det kändes väldigt lockande att få bidra till den. Men efter mycket övervägande var viljan att fortsätta det vi har påbörjat i Djurgården ännu starkare. Vi har byggt upp en mycket bra grund i föreningen och jag vill inte missa den fortsatta resan som jag tror blir mycket intressant, säger Henrik Berggren.

–Vi respekterar så klart Henrik Berggrens val. Hans kärlek till den egna föreningen tog överhand och vi är glada att Henrik blir kvar inom elitfotbollen. Vi kommer att inleda en ny rekryteringsprocess till tjänsten som Operativ chef och önskar Henrik all fortsatt lycka i Djurgården, säger Mats Enquist, generalsekreterare på Svensk Elitfotboll.

Henrik är sedan tidigare med i SEF:s styrelse och fortsätter tills vidare det arbetet som planerat.

Djurgården Fotbolls ordförande Lars-Erik Sjöberg kommenterar ovanstående:

Styrelsen och många andra tyckte det givetvis var tråkigt när Henrik för någon månad sedan meddelade att han skulle säga upp sig för att gå till SEF. Efter Henriks uppsägning har en grupp inom styrelsen under ledning av Patrik Nilsson jobbat med rekryteringsfrågan. För att skapa sig en uppdaterad verksamhetsanalys, klargöra vilka behov vi har samt vilka kunskaper och egenskaper vi sökte i en framtida VD så har det genomförts en mängd intervjuer såväl inom som utom Djurgården Fotboll. Därtill så har gruppen haft diskussioner med några rekryteringsfirmor för att diskutera upplägg på rekryteringsprocessen samt profil och krav på ny VD. Henrik uppfyller många av de krav och önskemål som vi själva kom fram till och vi blev därför mycket glada när han berättade att hans hjärta för Djurgården Fotboll och Djurgårdsfamiljen gjorde att han skulle vilja vara kvar som vd.

Det arbete som Henrik och Bosse Andersson samt övriga anställda har gjort senaste åren gör att vi har en mycket gedigen plattform att stå på och vi har några intressanta år framför oss. Vi har också några klara förbättringsområden som vi är helt överens om. Ett sådant är publikrekrytering och där har vi tillsatt extra resurser till för publikrekrytering och marknad. Jag ser fram emot att Henrik tillsammans med övriga anställda och alla oss supportrar lyfter Djurgården till nästa nivå.

Senaste nytt
Fler nyheter