Inför Djurgården - Sirius

Här hittar du all info du behöver inför den allsvenska avslutningen då vi tackar av Andreas Isaksson för hans enorma insatser för Djurgården och svensk fotboll.

På söndag avslutas ett storslaget kapitel i svensk och blårandig fotbollshistoria när Andreas Isaksson lägger handskarna på hyllan. Målvaktslegendaren tackar för sig efter 133 landskamper och 134 allsvenska matcher, en fantastisk karriär som du kan läsa mer om i följande artikel.

Men det ska även spelas en fotbollsmatch där Sirius gästar Tele2 Arena och efter två raka segrar finns en behaglig vind i ryggen för laget inför den avslutande omgången, enligt Özcan.
– Jag tror att det kommer mycket folk och jag hoppas verkligen att det är många på plats för att tacka av Andreas Isaksson. Det här blir vår sista hemmamatch och vi hade som mål inför de tre sista matcherna att vinna allihop så jag vill väldigt gärna att vi vinner den sista matchen mot Sirius också, säger Özcan Melkemichel som är medveten om diskussionen kring att släppa fram lite mindre etablerade namn och ge dem speltid i årets sista allsvenska match.
– Vi får se hur vi gör. Man vill ge de spelare som inte fått så mycket speltid möjligheter men man måste också förtjäna den möjligheten. Vi tittar ju på ett helt annat sätt på träningar, U21-matcher och annat. Vi har många unga spelare som är väldigt bra och deras tid kommer och det är inte omöjligt att de får speltid. Men för min del ska alltid bästa laget spela och de som har förtjänat sin plats och gjort det tillräckligt bra finns med i elvan.

LÄGET I LAGET

Störst intresse tilldrar sig naturligtvis kring Andreas Isakssons medverkan. Efter att ha missat de senaste matcherna på grund av en fingerskada och sjukdom är nu eventuella frågetecken uträtade och Özcan räknar med att ha ”Isak” tillgänglig på söndag – precis som Fredrik Ulvestad som också är redo för spel.
– Ulvestad gör sin första träning idag efter att ha haft en känning så han är fullt frisk och uttagbar vilket också gäller Andreas Isaksson. I övrigt har vi inga skavanker, alla är friska men Aliou Badji är avstängd. Det ställer ju till det för oss lite grann om jag ska vara ärlig men där får vi hitta en lösning. Bärkroth har gjort det tidigare och Kerim kan också gå in där och spela precis som Omar Eddahri. De är inga renodlade forwards men då får vi anpassa spelet efter deras styrkor. Sedan har vi Edward Chilufya som också kan bidra i offensiven.

MOTSTÅNDARKOLLEN

Sirius har fast mark under fötterna och kontraktet är säkrat sedan en tid tillbaka. De blåsvarta lär dock vara revanschsugna efter att DIF besegrade dem med 5-1 tidigare i år och Özcan tror på hög intensitet på söndag.
– Jag tror att de är taggade på att komma hit till Tele2 Arena och spela inför en storpublik. Många spelare i Sirius känner våra spelare bra så det blir en rivalitet där de vill komma hit och ge allt. Men jag hoppas och tror att vi har mer att ge än dem.

Matchen presenteras av
Senaste nytt
Fler nyheter