Inför IFK Norrköping - Djurgården

IFK Norrköping - Djurgården 

Söndag  7 oktober kl. 17.30, Östgötaporten - Klicka här för att se matchen på C More Domare: Kaspar Sjöberg
Ett Djurgården med vissa hack i formkurvan gör sig redo för en av säsongens knepigaste bortamatcher. IFK Norrköping väntar på Östgötaporten i ett möte där det lär krävas stringent defensiv och en produktiv offensiv för att kunna få med sig ett resultat. Något som Özcan Melkemichel förväntar sig av hans manskap i en match som han verkligen ser fram emot. – Det är roliga matcher kvar för oss som kommer nu, dels mot IFK Norrköping som slåss i toppen och dels derbyt mot AIK efter landslagsuppehållet. Väldigt fina matcher att spela med mycket publik på plats. För vår del gäller det att klättra upp i tabellen så högt som vi kan och bevisa att vi kan spela jämnt mot IFK Norrköping. Vi har haft lite skavanker som har stört oss på sista tiden men vi kommer att kunna ställa ett bra lag på banan där motivationen, ambitionen och modet ska finnas. Är de bitarna på plats så kommer vi att göra en riktigt bra match mot Norrköping på söndag. De är de som har pressen på sig att vinna, de måste haka på i guldjakten men samtidigt undvika lagen som jagar dem, konstaterar Özcan.
"Vi måste vara effektivare, så är det bara!"

Läget i laget

Både Kevin Walker och Omar Eddahri är tillbaka i full träning med laget och i nuläget är det Jonas Olsson som är ett eventuellt frågetecken inför söndagen, enligt Özcan. – Det är glädjande att vi har Omar och Kevin tillbaka och de har varit med oss i princip hela veckan. De kör hundra procent båda två nu men sedan gäller det att komma ikapp, Kevin har ju varit borta sedan innan BP och Omar har varit skadad en ännu längre tid. När det gäller Jonas Olsson kommer han att vara med och träna med oss imorgon. Det blir en lugn träning av lite mer taktisk karaktär och vi får hoppas att det känns bra för honom, säger Özcan som dock tvingas avvara Erik Johansson som fortfarande känner av sitt knä och där inga risker kommer att tas. – Erik har varit på behandling för sitt knä och kommer inte att vara aktuell för spel utan får vila nu och under landslagsuppehållet. Missar nästa match vid gult kort: Aliou Badji, Marcus Danielson, Niklas Gunnarsson, Jesper Karlström, Jonas Olsson, Fredrik Ulvestad, Kevin Walker.

Motståndarkollen

IFK Norrköping gör än en gång en stark säsong och ligger i skrivande stund på andraplats i Allsvenskan. Statistiskt sett brukar Peking borta vara en match som Djurgården trivs med och fyra av de fem senaste mötena har slutat med DIF-seger. Beaktar man däremot att IFK Norrköping bara har en förlust (1-2 mot MFF den 28 juli) på de 18 senaste allsvenska matcherna så finns en tydlig fingervisning om att det här blir en rejäl utmaning. – En tuff match men precis som i alla andra matcher gäller det att vara bra i sitt försvarsspel. Norrköping anfaller på många olika sätt med fart. De har individuellt skickliga spelare, kommer brett med sina wingbacks och kan anfalla via kanter men också centralt. Jag tycker ändå att vi har gjort väldigt bra matcher mot Norrköping, oavsett om det är hemma eller borta så har det varit jämna matcher där små detaljer avgjort. Nu är de i bra form och ligger i toppstriden men vi ska inte fokusera på dem på det sättet. Utan vi ska veta vad vi gör när de anfaller och hur vi agerar när vi ska anfalla. Sedan måste vi vara effektivare, så är det bara. Senast mot Östersund har de tre chanser och gör två mål. Vi har ett antal riktigt bra möjligheter utan att kunna utnyttja det och det är den stora skillnaden i den matchen. Att vara bra i boxen framåt och bakåt. Inte släppa in de billiga målen som till exempel första målet mot Östersund, vi har inte råd med sådana misstag på den här nivån och samtidigt måste vi också straffa dem när vi får möjlighet. Så enkelt är det, de små skillnaderna avgör, summerar Özcan.

Senaste nytt
Fler nyheter