Isaksson avslutade på bästa sätt

• 11 nov 2018

Sveriges bästa målvakt avslutade karriären som sig bör genom att stänga igen mot Sirius samtidigt som Kevin Walker skötte målproduktionen framåt med en mäktig högerslägga.

En historisk inramning präglade årets sista match för säsongen. Målvaktslegendaren Andreas Isaksson gjorde sitt sista framträdande i en storslagen karriär som har skrivit in honom bland de allra största namnen inom Djurgården och svensk fotboll.

Med kaptensbindeln runt armen klev Isak ut i en startelva där Kerim Mrabti och Nicklas Bärkroth tog plats på topp med Aliou Badji avstängd. ”Isakssons järnkaminer” dånade på läktarna men spelmässigt var det mer trevande där inget av lagen lyckades hota på allvar under de första tio minuterna.

Men i 12:e minuten kom en målexplosion signerad Kevin Walker. Ett misslyckat uppspel plockades påpassligt upp av Kevin som avancerade några steg mot straffområdet och sedan lät högersläggan tala. 1-0 och vild glädje på Tele2 Arena.

Erik Johansson följde upp med en farlig nick på hörna och sedan var det dags för kvällens huvudrollsinnehavare att briljera när Isaksson akrobatiskt parerade Abdul Razaks tunga skott.

Nästa läge fick Kerim Mrabti som så när rann igenom i djupled och efter det bjöd Nicklas Bärkroth på lite show med ett fint solonummer som så när ledde fram till ett andra mål. Bombardemanget fortsatte mot Lukas Jonsson i gästernas mål och när Djurgården sedan fick en frispark i bra läge fanns det gott om aspiranter. Kerim Mrabti exekverade men tyvärr decimetern över ribban.

På övertid skulle dock Kerim få sätta bollen i nät efter en tilltrasslad situation men då var offside-flaggan uppe och DIF fick nöja sig med ett måls ledning i paus.

Inga byten i halvtid och även sångvolymen var intakt där Isak-ramsorna avlöste varandra. Kerim fortsatte att hota framåt precis som tidigare och i 57:e minuten var det inte lång borta när Eddahri elegant frispelade Mrabti men Jonsson hann ut för att parera.

För Andreas Isaksson var det hyfsat stillsamt bortsett från några rutiningripanden där backlinjen hanterade Sirius-attackerna på ett stabilt sätt.

Framåt fylldes det på med pigga ben när Edward Chilufya klev in i den 65:e minuten. ”Chili” bidrog med snabb återerövring av boll vid ett par tillfällen när DIF letade efter snabba omställningar. Efter just en sådan bollvinst från Jacob Une Larsson fick sedan Haris Radetinac ett gyllene läge att sätta tvåan. Jakes inlägg var väl avvägt men Haris fick dessvärre inte nicken innanför målramen.

Özcan fyllde på med ny energi genom Besard Sabovic och Djurgården var nära att utöka ledningen men hade inte effektiviteten med sig hela vägen på sista tredjedelen. Ett faktum som dock spelade mindre roll när man har Sveriges bästa målvakt mellan stolparna. Andreas Isaksson hann bjuda på några sista räddningar innan han klev av för ett ceremoniellt byte i 90:e minuten där han fick motta en stående ovation från hela arenan.

Startskottet på en känsloladdad och värdig avslutning som följde med tacktal, videohälsningar och ett antal lagkompisar från förr på plats samtidigt som publiken stannade kvar på läktarna i en halvtimme för att tacka av en sann målvaktslegendar.
Bara att instämma i hyllningen till vår fantastiska målvaktshjälte – tack för allt Isak du kommer att vara saknad!

11 november, söndag 15:00Tele2 Arena