Riddez om nuläge och framtid

Joel Riddez tog över som tränare för Djurgårdens damlag inför säsongen 2017. Uppdraget var hans första både som huvudtränare och på damsidan, tidigare hade han varit assisterande tränare på herrsidan i IK Frej och Assyriska.

– När frågan kom om att jag skulle bli tränare i Djurgården på damsidan funderade jag fört över att jag inte hade jobbat på damsidan och vad det skulle innebära. Samtidigt som jag var väldigt sugen på ett huvudtränaruppdrag, att pröva vingarna. Det landade ganska snabbt i att det inte spelade så stor roll om det var dam- eller herrspelare, jag ville jobba på högsta nivån med ambitiösa fotbollsspelare, berättar Joel.

Säsongen 2018 blev en prövning med ett otal långtidsskador på nyckelspelare, efter att ha varit inblandat i bottenstriden slutade laget på en åttondeplats. Men Joel ser framåt och förra veckan skrev han på en förlängning av kontraktet.
– En anledning till att jag skrev på för två år till är att jag är revanschsugen att kunna ta ett steg med det här laget, förhoppningsvis redan nästa år. Vi har redan nu ganska bra tecken på att vi kommer att bli bra i och med de spelare som redan har förlängt och förhoppningsvis förlänger den här veckan eller nästa.

Under året har laget bytt spelsystem vid ett par tillfällen och Joel menar att det finns anledningar till det.
– Den första frågan för mig är ”Vilka spelare har jag i truppen och hur får jag ut max av de spelarna?”. Det kanske är lite mer viktigt på damsidan där du kanske inte har samma mängd av spetsspelare. Lyckas vi få tag i en del av dem som har spetsegenskaper så måste vi se till att utnyttja de spetsegenskaperna på bästa sätt. Då kanske man inte kan låsa fast sig vid ett speciellt spelsystem om det systemet inte funkar med våra spetsspelare.

Senaste nytt
Fler nyheter