Sent mål gav seger mot Dalkurd

• 5 nov 2018

Det satt långt inne men i 89:e minuten kunde Jonathan Ring säkra tre sköna poäng borta mot Dalkurd efter ett fint förarbete från Aliou Badji som även bidrog med ett vackert mål för egen del.

Det var olika ingångsvärden i måndagens höstdimmiga tillställning på Gavlevallen. För Djurgården handlade det om att avsluta serien med flaggan så högt i topp som möjligt medan Dalkurd slogs för sin allsvenska existens.

Den blårandiga startelvan bjöd på ett par förändringar där Marcus Danielson och Omar Eddahri var tillbaka medan Tommi Vaiho fortsatte att vakta kassen när Andreas Isaksson tvingades lämna ett sent återbud på grund av en lättare fingerskada. I övrigt saknades de två mittfältskuggarna Erik Johansson och Fredrik Ulvestad men Özcan Melkemichel var full av tillförsikt inför matchen och efterlyste etablerat anfallsspel.

Så blev det också där DIF rullade runt mot ett hemmalag som höll sina positioner och rensade friskt. Men med kvarten spelad hittade blåränderna en väg igenom Dalkurds defensiv när Haris Radetinac löpte sig fri i djupled. Men Sixten Mohlin i hemmamålet kom ut snabbt och lyckades avvärja.

Matchen började ta fart och Haris Radetinac hann med ett elegant volleyavslut som Mohlin räddade skickligt innan dödläget bröts i 27:e minuten. Inte helt oväntat var det formtoppad Aliou Badji som dribblade sig fram och bombade in bollen efter ett uppoffrande förarbete av Omar Eddahri.

Vackert och inte alls oförtjänt och ett mål som tvingade upp Dalkurd i banan efter det inledande låga försvarsspelet. Det blev lite mer jobb i defensiven för DIF men Tommi Vaiho sattes inte på några hårda prov och det såg säkert ut. Ända fram till den andra tilläggsminuten det vill säga, när Ahmad Awad fick stå helt ren i straffområdet och nicka in en hörna till 1-1.

Ett snöpligt resultat att ta med sig in i omklädningsrummet och ytterligare lite motlut blev det för Aliou Badji som drog på sig en varning i starten av andra halvlek och därmed missar sista matchen för säsongen mot Sirius.

Dalkurd tycktes ha fått energi av målet och var det piggare laget nu där Vaiho fick plocka några tunga men överkomliga skott. Badji var å andra sidan fortsatt het och lyckades ensam skapa en del oreda i Dalkurdförsvaret. Även Radetinac hotade med ett farligt skott som via en touch höll på att ställa Mohlin.

Chanserna triggade igång DIF och Özcan fyllde på med pigga ben när Jesper Karlström kom in istället för Eddahri med timmen spelad. Riktigt nära ett ledningsmål var det kort därpå när Nicklas Bärkroth snirklade sig fram på högerkanten och slog ett utmärkt inlägg som Kerim Mrabti mötte med pannan – men dessvärre var ribban i vägen.

Nästa man att testa avslut var Kevin Walker som drog iväg ett tungt distansskott som smet precis över ribban. DIF var på gång nu och med tanke på inkommande resultat från BP:s match i Borås ökade samtidigt trycket på Dalkurd att flytta upp och gå för vinst.

Två lag på jakt efter seger och både Jonathan Ring och Edward Chilufya kom in för att ge extra kraft i offensiven. Ett succérecept skulle det visa sig och efter att Badji stått för ett lysande förarbete levererades bollen till Jonathan Ring med en minut kvar av ordinarie tid. Ring vände upp laddade med vänstern och tryckte in ett mycket efterlängtat mål – både för honom och laget.

De tre tilläggsminuterna städades sedan av utan alltför stora problem och domare Magnus Lindgren satte till slut pipan i minnen och tre välkomna poäng var i hamn för DIF.
– Jag fick mycket tid på mig och hade ett bra skottläge. Jag hann titta upp och hade ingen på mig så det var skönt att sätta dit den, sa Jonathan Ring till C More om segermålet och tog samtidigt sikte på en ny trepoängare i avslutningen på söndag.
– Väldigt skönt att vinna idag och nu gäller det att följa upp med tre poäng mot Sirius i sista matchen.

5 november, måndag 19:00Gavlevallen