Alexander Abrahamsson tillbaka i spel

Djurgårdens lovande mittback tränar för fullt igen efter en månadslång skadeperiod.

Alexander Abrahamsson har haft en stadigt stigande utvecklingskurva sedan han skrev på sitt A-lagskontrakt i vintras. Dessvärre fick kurvan ett hack i samband med träningsmatchen mot AFC inför den allsvenska premiären då ”Alex” åkte på en lårskada som hållit honom borta från fotbollen i en månad.

Den perioden är dock över nu och den 19-årige mittbackskämpen med det fina spelsinnet tränade för fullt med laget under torsdagen och känner sig helt hundra.
– Ja, det tycker jag. Det blev en bristning i baksidan mot AFC och prognosen var runt 4-6 veckor Det tog väl lite drygt fyra veckor, sedan var jag igång och tränade ordentligt, så det var enligt förväntan. Nu har jag kunnat köra på för fullt i ungefär en vecka och det känns bra. Skönt att vara igång, berättar Alexander vars tillfrisknande kommer lägligt med tanke på huvudskadan på mittbacken Marcus Danielson.
– Ja, han fick ju en otäck smäll och man ska vara lite extra försiktig med huvudskador. Så jag är redo för att rycka in vid behov och är tillgänglig för spel.

Rehab toppar sällan fotbollsspelares listor över favoritsysselsättningar men Alex har krigat på och dessutom haft gott sällskap i gymmet.
– Det har inte varit lätt varje dag men jag har haft Jacob Une Larsson och Edward Chilufya med mig i gymmet och det har gjort det lite lättare. Jag och Une hade liknande skador på samma muskler så vi har kunnat pusha varandra och jobbat mycket tillsammans. Man får hålla huvudet uppe hela tiden och skador är ju en del av fotbollen.

Den tidigare nämnda utvecklingskurvan exemplifierades ute på Kaknäs under torsdagen där Alex stod för ett antal fina crossbollar och skarpa brytningar och nu närmast handlar det om att bygga upp sig maximalt.
– Jag är ganska nöjd men min utveckling under året. Fram till matchen mot AFC så tyckte jag att jag kände mig i bra form. Men just den matchen var kanske inte den bästa jag gjort i mitt liv och jag åker dessutom på en skada, så det blev lite hack i kontinuiteten där. Men nu kommer jag köra mycket rehab med styrka för att komma tillbaka och dagens träning kändes väldigt bra. Jag hoppas på att snart vara tillbaka i den forman som jag var i innan. Jag har inte varit i A-lagsverksamheten så länge men jag tycker att jag tog ganska stora kliv framåt under den första tiden och nu siktar jag på att fortsätta ta nya kliv.

Att det är en inkluderande och utvecklande miljö på Kaknäs har också bidragit till att Alex känner sig bra rotad.
– Vi har sjukt bra stämning i laget och jag har kommit in bra. Nu är jag en del av gruppen och vi tar hand om varandra.

Resultaten har dessutom överlag varit goda under säsongen bortsett från några enstaka undantag.
– Vi har blandat och gett lite. Det har varit några otroligt bra prestationer mot Örebro, mot Häcken och i andra halvleken mot Norrköping. Tyvärr så gjorde vi en sämre insats i derbyt men nu så har vi Helsingborg borta på måndag så det är bara att ta nya tag, säger Alex som inte vill sia alltför exakt om hur långt det bär i år.
– Svårt att säga i nuläget men det har känts jäkligt bra hittills. Vi har en tydlig spelidé och det känns som att hela gruppen är med på den så fortsätter vi så här kan vi komma riktigt långt.

Senaste nytt
Fler nyheter