Bärkroth på banan igen

Lagom till derbyt är Nicklas Bärkroth tillbaka i full träning och extremt taggad för match.

Efter att ha åkt på en skada i samband med cupmatchen mot Frej blev det ett par fotbollsfria veckor för Nicklas Bärkroth. Inte optimalt för ”Bärka” som varit en pigg injektion i laget under försäsongen. Men nu är han tillbaka i spel igen och genomförde onsdagens träning med signifikativ Bärkrothsk intensitet.
– Jättekul att vara tillbaka. Jag har missat två matcher nu så det är skönt att vara tillbaka i full träning och att allt känns bra i kroppen, bertättar Nicklas efter passet på Tele2 Arena.

Hur tycker du att grabbarna har skött sig medan du varit borta?
– Det har sett jättebra ut och nu senast mot Elfsborg, som är ett bra lag med duktiga offensiva spelare, så gjorde vi det bra bakåt samtidigt som vi hade en stark offensiv. Vi var värdiga vinnare i den matchen och tog hem gruppen så det blir kul att få ett derby i kvarten.

Verkligen, hur går tankarna inför matchen?
– Det känns fantastiskt, underbart att kunna få den typen av match så här tidigt på säsongen. Vi har bra självförtroende i laget och går in i derbyt med enbart seger i skallen.

Hur ser du på årets upplaga av Hammarby?
– Det är ett skickligt lag med många bra spelare och ett spelsystem som prioriterar passningsfotboll och possesion. Men vi fokuserar inte så mycket på dem utan nu är det vi som har hemmaplan och spelar vårt spel där vi förhoppningsvis tar hem det här.

… och det finns ju en titel att försvara.
– Självklart! Den ska vi ha kvar, avrundar "Bärka". 

Matchen presenteras av
Senaste nytt
Fler nyheter