Buya Turay tillbaka på Kaknäs

Djurgårdens målmaskin är på plats igen efter landslagsspel med Sierra Leone och redo för att ta sig an Helsingborg på måndag.

Under torsdagen landade Buya Turay på svensk mark igen efter att ha VM-kvalat med Sierra Leone i ett dubbelmöte mot Liberia. Ett kval där Sierra Leone föll på målsnöret efter att ha förlorat med 3-1 borta men var i ledning med 1-0 i hemmamötet när Buya ordnade en straff i sista övertidsminuten. Ett mål till hade räckt för avancemang men Liberias keeper plockade Kamaras straff och sortin var ett faktum.

Oturligt för Sierra Leone och Buya som förutom resultatet inte var helt nöjd med den begränsade speltiden - tio minuter i första matchen och en halvtimme i returen. 
– Fotboll handlar inte om tur eller otur. Det handlar om att göra rätt saker och att ha rätt lag på planen. Jag har haft en bra säsong och hade hoppats på mer speltid men nu blev det inhopp i båda matcherna och spelare i den lokala ligan som fick chansen istället. Men det händer alltid oväntade saker inom fotboll och det viktigaste är att agera professionellt vad som än händer. Man måste göra det bästa av de minuter man får på planen.

…och det gjorde du ju genom att ordna en straff i matchens sista minut.
– Jag blev neddragen och ordnade en straff för oss i den sista övertidsminuten. Oturligt nog missade vår kapten som alltid brukar sätta sina straffar och gjort mycket mål hela säsongen. Men det är sånt som händer och bortser man från fotbollen så var det trevligt att få komma ner till Freetown och träffa familj och vänner igen.

Men nu är du tillbaka på Kaknäs.
– Det är skönt att vara tillbaka och nu ska vi fokusera på matchen mot Helsingborg. Vi har en stor uppgift framför oss under hösten men vi ska ta det en match i taget. Nu ska jag träna med laget under helgen och det ser jag fram emot.

Hur känns formen?
– Jag känner mig stark och benen är pigga så formen är god.

Vad kan vi förvänta oss för typ av match mot Helsingborg?
– Det är en stor klubb med bra spelare men jag tror att vi inte ska fokusera på motståndare. Vi har ett lag som ska kunna hantera och vinna över alla motståndare så vi måste hålla oss till vårt spel och jobba hårt. Då kommer vi att få med oss bra resultat och dessutom spelar vi inför en stor hemmapublik så jag är oerhört taggad inför matchen.

Matchen presenteras av
Senaste nytt
Fler nyheter