”Det känns skönt att vara tillbaka här i Djurgården”

Edward Chilufya uppskattar att träna med laget och kunna rikta tankarna på fotbollen igen efter den tuffa sorgeperioden i samband med hans fars bortgång. 

Det har varit ett par tunga veckor med mycket sorg och eftertanke för Edward Chilufya efter hans fars oväntade bortgång. Nu har han återvänt från Zambia efter en längre tid med familjen och är tillbaka och tränar fotboll med sina lagkompisar igen sedan i torsdags. 
– Det känns bra att vara här. Det har varit en tuff period efter att min far gått bort men jag mår ändå okej just nu. Vi har sörjt tillsammans inom familjen och hjälpts åt med allt kring ceremonin. Det är viktigt att hålla ihop familjen vid stunder som dessa och vi har en fin sammanhållning, berättar Edward som tycker att fotbollen ger en välgörande möjlighet att koppla bort tankarna och fokusera fullt på spelet.
– Det är skönt för mig att vara tillbaka här i Djurgården och få spela fotboll igen. Det har varit mycket tankar kring min far men fotbollen hjälper till att distrahera så att jag kan tänka på annat än det som har hänt. Livet måste trots allt gå vidare.

Han kommer tillbaka till en trupp med stark sammanhållning där han har känt ett starkt engagemang och stöd under den tuffa perioden sedan beskedet.
– Alla i laget har varit väldigt snälla mot mig och stöttat mig på ett bra sätt under de senaste veckorna. Det är jag och väldigt tacksam för och det är en bra grupp som vi har.

Träningen avslutades med några individuella ruscher med fysteamet för ”Chili” där de kvicka benen tycktes helt opåverkade av omständigheterna som varit.
– Det var länge sedan jag löpte så här fort men benen känns ändå pigga, konstaterar Edward som gärna spelar match på måndag om fysteamet tycker att han är redo fysiskt och konditionsmässigt efter skadeperioden.
– Jag känner mig redo för spel och är helt återställd efter skadan. Gör jag bra ifrån mig under träningen hoppas jag att jag kan ta en plats i truppen mot Helsingborg, men det är tränarna som avgör. Tycker de inte att jag är redo så får det bli nästa match istället.

Senaste nytt
Fler nyheter