DIF bjöd på fotbollsshow på Behrn Arena

Det var blårandig propaganda-fotboll när Örebro besegrades med 3-0 där Aslak Witry klev fram som tvåmålsskytt och Buya Turay fortsatte att leverera. Och det kunde blivit ännu mer under denna fantastiska och underhållande fotbollskväll där Djurgården anno 2019 presenterade sin kapacitet.

Djurgården begav sig västerut till Behrn Arena med en comebackande Erik Berg i startelvan samtidigt som även Astrit Ajdarevic vare redo för första matchen från start i den blårandiga tröjan, dessutom på hans fd hemmaplan. Med i bagaget inför bortapremiären fanns även en historik av sju raka förlustfria allsvenska bortamatcher mot Örebro - varav sex segrar - som gav förhoppningar om en bra DIF-kväll och traditionens makt är som bekant stor.

Onekligen goda förutsättningar för en intressant bortapremiär där ÖSK omgående slängde in nyrekryterade anfallaren Carlos Strandberg på topp och dessutom ändrade formation till ett 3-5-2. Efter en fördröjd matchstart för att få ordning på publikinsläppet rullade sedan matchen igång och med dryga fem minuter kom första heta chansen för DIF. Buya Turay löpte sig fri i djupled och serverade ett inspel till energiknippet Aslak Witry vars stenhårda skott dock smet en bit över, men det var ändå en föraning.

Dessutom en signal om att Djurgården nu tog kommandot och strax därpå nickade Erik Berg bollen i ribban efter ett inlägg från Jesper Karlström. Bortsett från en hyfsat farlig nick från Daniel Björnqvist som PK Bråtveit räddade hade DIF god kontroll och skapade ett bra tryck där Astrit Ajdarevic bjöd på ett antal eleganta, svepande crossbollar. ÖSK ställde sig lågt och för blåränderna blev det ett tålmodigt sågande för att spela sig igenom. Men till slut skulle utdelningen komma…

Elliot Käck slog ett rappt vänsterrinlägg som letade sig fram till Aslak Witry som dundrade in 1-0 inför de euforiska DIF-supportrarna på plats. 
– Elliot slog in och jag prövade att ta andrabollen. Det var en halvdålig förstatouch men skottet blev bra, konstaterade Aslak till C More om fullträffen.

Ett välförtjänt ledningsmål för blåränderna som styrde matchen där firma Danielson/Berg hade god kontroll på meriterade anfallsduon Strandberg/Prodell, även om Nordin Gerzic inläggsfot på fasta situationer oroade stundtals. Men det var DIF som fortsatte att kontrollera matchen och även om ÖSK flyttade upp positionerna mot slutet så krävdes inga dramatiska ingripanden från PK Bråtveit för att freda målet. 69 procents blårandigt bollinnehav säger det mesta om de första 45 där dock hemmalaget släpptes in i matchen mot slutet.
– Vi styr det mesta av spelet de första 35 minuterna men de sista tio minuterna är alldeles för dåliga. Så det får vi rätta till, sa Aslak Witry 

Så skulle också ske. Inga byten från båda lagen inför andra halvlek och Djurgården startade utmärkt där Jonathan Ring hotade i djupled och Ajdarevic hade ett farligt avslut på andrabollen. DIF bjöd på mycket vackert passningsspel och stekhete Witry tvingade Jansson till en riktig vass räddning med en kanon från distans. 

Näste man att testa var Ajdarevic som så när vinklade in Nicklas Bärkroths fina inspel i 54:e minuten och strax efter fick ÖSK-keepern sträcka ut ända till stolproten på Käcks luriga högerskott. Även Ring var igenom där Michael Almebäcks utsträckta ben förhindrade ett utökande av ledningen.

När sedan Buya Turay stal bollen och serverade Ajdarevic mitt i boxen trodde nog de flesta att tvåan skulle komma men bollen styrde via en ÖSK-tå i ribban.

Men det tålmodiga offensiva nötandet skulle ge utdelning även i andra halvlek. Efter ett vackert kombinerande la Käck fram till Jonathan Ring som slog ett välavvägt inlägg till Buya Turay. Djurgårdens målmaskin gjorde inget misstag och skallade distinkt in bollen bakom Jansson. 

Läktarsång, glädje och nya DIF-chanser följde och Aslak Witry var ruggigt nära ytterligare ett mål efter en genialisk djupledsboll från Fredrik Ulvestad. Även inbytte Kevin Walker var nära att stänga matchen efter en smart genomskärare från Ring men skottet gick strax utanför.

ÖSK försökte mobilisera en sista forcering men födelsedagsfirande kapten Danielson och hans backlinje rensade med en skoningslös effektivitet. Men Djurgårdens show var inte klar för kvällen och Aslak Witry rullade in sitt andra mål efter en smart cutback från pigge Elliot Käck. 

En underbar avslutning på en fantastisk kväll där Djurgården dominerade fullständigt och bjöd på en fotboll med högt underhållningsvärde.
– Det var härligt att vara tillbaka och vi gör en fantastisk match där vi inte sätts på så mycket prov utan får mycket tid med bollen där de får jaga. Det var det vi kom hit för att göra, summerade comebackande Erik Berg efteråt för C More.

Nu ställer vi in siktet på nästa hemmamatch och hoppas på ännu mer fotbollsunderhållning av samma kaliber då IFK Göteborg gästar Tele2 Arena i ett allsvenskt klassikermöte. Avspark måndag 15 april kl. 19.00, var på plats och  köp din biljett här.

Senaste nytt
Fler nyheter