Djurgården i samarbete med världskonstnär

I början av november bärgade Djurgården sitt tolfte SM-guld genom tiderna. Nu startar vi ett samarbete med världskonstnären Robert Hilmersson.

300 signerade blad kommer att säljas med start den 15 november på DIFshop.se
- Jag och Robert Hilmerson har haft en fin kontakt under många år. Efter att ha vänt och vridit på olika idéer och upplägg hittade vi ett uttryck som känns samtida, säger Bosse Andersson, sportchef i Djurgården Fotboll.

Robert Hilmersson, verksam i Sverige, har ställt ut i såväl Europa som USA. Hans konst beskrivs som färgstark, humoristisk, full av symboler och med fötterna stadigt i populärkulturella uttryck. Motivet för samarbetet med Djurgården Fotboll blir Hilmerssons klassiska pingvin, den här gången iklädd rollen som Djurgårdssupporter.
- Det är första gången jag kombinerar mitt stora fotbollsintresse med min konst. Att göra det i detta sammanhang är fantastiskt roligt, säger Robert Hilmersson.

Stolthet och humor

De signerade bladen, i extra fint papper, kommer att finnas till försäljning på difshop.se för 2 500 kronor (medlemmar får 10% rabatt). Tommie Lindberg, Verksamhetsansvarig för Djurgården Merchandise, ser fram emot att erbjuda ett oväntat och överraskande sätt att berätta om Djurgårdens framgångar anno 2019.
- Det finns mycket stolthet och humor i bilden som får en att känna sig glad, förutsatt att man känner sympati för Djurgården så klart, säger han.

Om initiativet uppskattas av Djurgårdens supportrar finns det goda möjligheter att fler produkter med pingvinen finns till försäljning, till exempel t-shirts, muggar, dricksglas och pussel.

Köp bladet här

Fakta

  • Format 50x50 cm, 60x60 cm inkl. utfallande passpartout 
  • Levereras utan ram
  • Bladet trycks på ett fint akvarellpapper Hanemuhle Fne Art papper 340 g.

Senaste nytt
Fler nyheter