Företag

Djurgården redo för säsong 4 av eAllsvenskan

  • Övriga lag
  • E-sport
  • 9 nov 2021

På onsdag börjar kampen om vilket lag som är bäst på EA SPORTS FIFA 22.

Djurgården, med Emil Berggren och Johan Bloom bakom kontrollerna, får i den första omgången ta sig an ett annat DIF, nämligen Degerfors från Värmland. Onsdag 10 november kl. 17:00 startar premiäromgången för blåränderna.
- Emil och Johan har varit med från starten av eAllsvenskan. Vi ser fram emot säsongen, säger Nils Ek, lagledare för Djurgårdens esport.

Utöver Djurgården deltar Örgryte IS, AFC Eskilstuna, AIK, Degerfors IF, Hammarby IF, Helsingsborgs IF, IFK Göteborg, IFK Norrköping, IK Sirius, J-Södra IF, Malmö FF, Trelleborgs FF och Örebro SK. Örgryte har vunnit de två senaste mästerskapen.
 
Nytt för i år är att eAllsvenskan spelas i en rak serie där alla möter alla. De fyra högst placerade lagen går sedan direkt till kvartsfinal, medan lag 5-12 spelar om de fyra sista platserna till slutspelet i vår. Prispotten är i år på 200 000 kronor.
 
eAllsvenskan drivs av DreamHack Sports Games och sänds på onsdagar på YouTube och Twitch – med start för huvudsändningen klockan 19:00.
– Vi är superglada att sparka i gång ännu en säsong av eAllsvenskan tillsammans med SEF. Det här är det tidigaste vi någonsin startat en säsong, vilket innebär att vi kan ta vara på EA SPORTS FIFA 22-hypen, säger DreamHack Sports Games Projektledare Simon Jørgensen.
 
eAllsvenskan är en Officiellt kvalificerande liga i EA SPORTS FIFA 22 Global Series, som förser den högst placerade deltagaren med en plats i EA SPORTS FIFA 22 Global Series Playoffs.

Följ våra spelare

Här följer du Djurgårdens lag i eAllsvenskan - på Instagram - på Twitch
Följ även Johan och Emil!

Senaste nyheter

Relaterat