Edward Chilufya på väg tillbaka till Stockholm

Efter en tung sorgeperiod med familjen i Zambia ansluter Edward till laget igen och gör sin första träning på torsdag.

Det har varit en tid kantad av sorg för Edward Chilufya som för tio dagar sedan nåddes av det tragiska beskedet att hans far hastigt gått bort. Ett chockartat besked för Edward där hans far förvisso hade problem med diabetes men där dödsbudet kom högst oväntat. 

Den närmaste tiden har Edward varit på plats i hans hemtrakter i Zambia och deltagit i begravningsceremonin under förra veckan tillsammans med familjen, släkten och övriga bybor. Därefter har han umgåtts mycket med familjen och enligt familjetradition, i egenskap av äldste son, gått in i rollen som familjens försörjande centralgestalt. Ett stort ansvar för en 19-åring men som Edward, enligt uppgift har landat i och hanterat på ett bra sätt med stöd av hans mor och syskon. 

Efter tiden med familjen i Zambia är det nu dags för Edward att återvända till Stockholm och fotbollstillvaron och han är tacksam för den uppbackning han fått i samband med händelsen.
– Jag vill tacka för allt stöd och den support som jag fått från laget, ledarna och övriga Djurgårdsfamiljen under den här tuffa tiden, det har betytt mycket för mig. Jag ser fram emot att få träffa laget och börja träna fotboll igen, berättar Edward som landar under tisdagen och finns med laget för träning på Stockholms Stadion på torsdag.

Senaste nytt
Fler nyheter