Förbjudet att beträda spel- och innerplan

  • 3 okt 2019

En uppmaning till samtliga besökare inför söndagens derby mot Hammarby.

Majoriteten av våra besökare är väl införstådda med vilka lagar och regler som gäller när man besöker Djurgården Fotbolls evenemang. Nu på söndag kommer drygt 26 000 besökare att bevittna ett derby som är uppe vid kokpunkten då serieledande Djurgården tar emot trean Hammarby i den rafflande avslutningen av Allsvenskan. För vissa besökare är detta första gången man besöker en fotbollsmatch och vi vill därför klargöra, och även påminna våra återkommande besökare, vad som gäller på Tele2 Arena.

Förbjudet att beträda såväl spelplan som innerplan
Det är strängeligen förbjudet att beträda såväl spelplanen som innerplanen för dig som besökare på Tele2 Arena. Endast matchfunktionärer, spelare och domare har rätt att beträda det som kallas spelplanen och det som kallas innerplanen. Innerplanen är det område som går från spelplanens slut fram till de staket som avskiljer publiken på läktarna från innerplanen (se bild ovan).

Det har under tidigare derbymatcher (och vanliga matcher) förekommit att publik tagit sig över staketet ner till innerplanen i samband med att laget gjort mål för att komma närmare spelarna och fira. Vi vill påpeka att detta är förbjudet och det har lett till att såväl djurgårdssupportrar som gästande lags supportrar belagts med tillträdesförbud och böter, trots att personerna i fråga gått i tron att innerplanen "är okej" att beträda då det inte tillhör spelplanen.

Matchen mot Hammarby är slutsåld. Har du ingen biljett till söndagens derby rekommenderar vi dig att köpa biljett till årets sista hemmamatch mot Örebro SK som spelas måndagen den 28 oktober klockan 19:00 på Tele2 Arena. 

Köp biljett till DIF - Örebro

Matchen presenteras av
Senaste nytt
Fler nyheter