Frågor och svar om säsongskort 2020

Här får du svar på dina frågor kring säsongskort till säsongen 2020.

Vi har fått en del frågor kring säsongskorten 2020. Här besvarar vi de mest frekvent förekommande frågorna.

Varför ingår inte gruppspelet i Svenska Cupen i säsongskortet 2020?
– Varje match som arrangeras kräver planering utifrån hur många besökare som förväntas. När Svenska Cupen ingår för alla som förlänger säsongskortet så behöver vi planera för att det kan dyka upp runt 8000 besökare men där bortfall kan göra att flera tusen biljettinnehavare inte kommer till arenan. I planeringen ingår personal från arenan, vilka kiosker/pubar som ska hålla öppet och även arenavärdar. Alla dessa personer kostar pengar och därför kommer vi i år att bryta ut Cupen för att kunna göra en bättre uppskattning kring hur många besökare vi kan räkna med på våra cupmatcher och därmed hålla kostnaderna nere.

Varför medför ett plastkort en extrakostnad 2020?
– I år har vi valt att ta betalt för plastkortet dels för att vi sett att en stor andel av våra besökare använder digitala biljetter vid inpassering, men även för att vi har miljön i åtanke.

Går det inte att lösa så att ni aktiverar ens kort för 2019 så att det gäller för 2020?
– Nej tyvärr finns inte den möjligheten för korten vi skickade ut 2019.

Jag är orolig för att de digitala biljetterna inte kommer att fungera nu när jag inte får ett kort gratis.
– Koden på de digitala biljetterna är säkrare än själva plastkortet. Dessa koder genereras först digitalt och sedan skickas en lista med alla koder till tryckeriet som därefter trycker korten. Dessutom kan du riskera att tappa ett fysiskt kort (vi får alltid ett antal mail från besökare efter varje match som tappat sitt kort). Dessutom går det alltid att printa den digitala biljetten om du känner att du gärna hellre vill ha den fysiskt.

Varför höjs priserna?
– Djurgården strävar efter att vara en klubb som är med och konkurrerar om titlar och europaspel. För att vi ska kunna ställa ett slagkraftigt lag på planen och för att kunna driva föreningen på bästa sätt behöver vi även vara konkurrenskraftiga gällande intäkterna till föreningen. Djurgården vill samtidigt att våra besökare och framför allt våra säsongare ska kunna se våra matcher på plats till ett bra pris. Jämfört med toppkonkurrenterna i Allsvenskan har Djurgården sedan flytten till Tele2 Arena 2013 haft relativt låga priser på säsongskorten, detta är något vi vill fortsätta med, men samtidigt måste vi hålla jämna steg med våra konkurrenter och därför har vi till 2020 bestämt oss för att höja priserna på vissa sektioner. Säsongskortspriserna på Tele2 Arena kommer fortfarande att vara lägre jämfört med våra konkurrenter.

När börjar försäljningen av säsongskort för oss som inte hade det under säsongen 2019?
– Den 4 december klockan 14:00.

Senaste nytt
Fler nyheter