Höga krav från Danielson inför seriefinalen

På söndag väntar stenhårda dueller för kapten Marcus Danielson som tar sig an Paulinho, Jeremejeff & Co då DIF beger sig till Bravida Arena för att plocka en efterlängtad bortaseger.

Allsvenska bortamatcher mot Häcken brukar inte vara Djurgårdens paradgren om man ser det rent statistiskt och med förra årets bottennapp på Bravida Arena i färskt minne finns det utrymme för förbättring. Något som årets blårandiga upplaga har alla förutsättningar för och för kapten Marcus Danielson är uppdraget inför seriefinalen tydligt när den poängsnåla historiken de senaste tio åren förs på tal:
– Då är det är dags att vinna nu, understryker DIF-kaptenen efter torsdagens träning och påpekar att han vill se en uppryckning inför söndagens bortamatch.
– Känslan är ändå bra i laget även om det finns en viss besvikelse efter förra matchen mot Göteborg där vi inte presterar på det sätt som vi vill och kan. Trots att vi vann så finns det ändå en revanschlusta inför Häcken-matchen där vi ska prestera betydligt bättre. Det kommer att krävas för Häcken är i nuläget ett bättre lag än vad Göteborg är. 

Vad som fick DIF att tappa momentum senast kan man spekulera i men tränarteamet och laget har analyserat matchen i efterhand för att får svar.
– Det är svårt att svara på exakt varför det blev så och vi har tittat på matchen i efterhand. Vi kanske tog några tiondelar extra i våra rörelser innan vi agerade och då hamnar man lite snett. Vi hade inte det anfallsspelet som vi haft tidigare så vi var kanske för bekväma. Vi har pratat om det idag och tagit in det i träningen och det såg mycket bättre ut, berättar ”Mackan” som driver på lite extra i egenskap av lagkapten.
– Det gäller att ställa krav här på träningen att vi gör det bra så att vi kan bli bättre. Sedan är det inte bara min uppgift utan allas ansvar att bidra till det.

Den höga kravbilden är lämplig när Häcken står för motståndet i en tidig seriefinal mellan de två lag som toppar Allsvenskan på sju poäng så här långt.
– Vi hade en tuff match mot dem i cupsemifinalen så vi vet vad som väntar. De är duktiga och har individuellt skickliga spelare där det gäller att vi måste vara noggranna i allt. Det var en relativt jämn match när vi mötte dem senast så vi har ett minst lika bra lag som dem. Jag tror att vi kommer att göra en bra insats och vi har goda möjligheter att vinna den här matchen.

Huruvida det är dags för ett Danielson-mål återstår att se. Men med tanke på det vassa huvudspelet och det kyliga straffskjutandet kanske det kan vara dags för nätkänning på söndag.
– Det vore fint att göra mål, det blev ju några i cupen så det vore kul att öppna målkontot även i Allsvenskan, konstaterar Danielson som klivit fram som lagets första straffskytt.
– Jag är ju uppskriven som det och slog senaste straffen i mål så det är inga konstigheter med att jag tar dem, avrundar han.

Senaste nytt
Fler nyheter