Inför AIK-Djurgården

Derbydags på söndag. Skadeläget, tränaranalys och spaningar inför toppmötet hittar du här.

AIK - Djurgården
Söndag 1 september 15.00, Friends Arena  Truppstatus

Inaktuella inför match:
Erik Berg 
Jacob Widell Zetterström 

Fysteamet om läget i truppen:
– Jonathan Ring och Edward Chilufya var tillbaka i träning efter sjukdom under torsdagen medan Aslak Witry tränade vid sidan om. Aslak fick en känning innan Malmö-matchen och där får vi se hur det utvecklar sig. Men vi siktar på att han ska vara med oss i träning på lördag så får vi se om tiden räcker till. Sedan tidigare är Erik Berg, som opererade sitt knä i förra veckan, och Jacob Widell Zetterström borta från spel, konstaterar Djurgårdens naprapat Christian Andersson.

Drabbas av avstängning vid gult kort: Jonathan Ring, Buya Turay, Fredrik Ulvestad, Jacob Une Larsson

Spaningar 

  • Aslak Witry missade matchen mot Malmö senast. Hinner han bli redo för derbyt på söndag?
  • Astrit Ajdarevic träna för fullt igen och ger ännu fler alternativ till de redan stora utbudet av skickliga mittfältare. Vilka startar i derbyt?
  • Sex raka allsvenska nollor bakåt är nytt rekord för Djurgården där det tidigare rekordet på fem raka från oktober 1974 till maj 1975 nu är slaget. Håller den fina defensiva formen i sig även på söndag?

Tränarkollen

Kim Bergstrand inför matchen:

– Vi har gjort två väldigt bra träningar nu under onsdag och torsdag. Sedan har vi haft lite skavanker och sjukdomar runt om i truppen men till på söndag kommer vi att ha tillräcklig med spelare redo och kan ställa upp med ett riktigt bra lag som åker ut till Friends Arena och spelar match. Det lär bli mycket folk och det är ju inte bara ett derby utan också ett toppderby mellan de två lagen som ligger bäst till i serien, säger Kim som trots att resultatet och poängutfallet lär ha stor effekt på toppstriden inte tror att något av lagen kommer att påverkas allt för mycket av detta sett till det strategiska upplägget.
– Det är svårt att svara på men när matchen startar tror jag inte att det har någon påverkan, sedan får man se vart det tar vägen. Men går man ut inför den publiken som kommer att vara där full av adrenalin har jag svårt att se att man har någon annan inställning än att gå för fullt hela vägen.

Om AIK

  • Fyra poäng efter Djurgården inför matchen och på andra plats i tabellen.
  • Föll tungt med sammanlagt 6-1 mot Celtic i kvalet till Europa League.
  • Inga avstängda spelare inför derbyt.

Kim Bergstrand om AIK:
 – Det är ju ramstarka i sitt försvarsspel och svåra att göra mål på och så har det varit sedan en lång tid tillbaka. De spelar ju lite annorlunda än de flesta andra lag med lite mer styrt försvarsspel. Sedan har de en fantastisk kvalitet framåt med Sebastian Larsson och deras spetsar som är farliga oavsett vilka tre som spelar. De skapar nästan alltid någonting och behöver inte så mycket för att göra sitt.


Visas på C More - klicka här för att beställa matchen

Senaste nytt
Fler nyheter