Inför Akropolis - Djurgården

En plats i Svenska Cupens gruppspel ligger i potten när DIF tar sig an Akropolis på Grimsta.

Akropolis - Djurgården
Torsdag 22 augusti 18.30, Grimsta Truppstatus

Inaktuella inför match:
Erik Berg 
Jacob Widell Zetterström 
Astrit Ajdarevic

Fysteamet om läget i truppen:
– Vi tog av Edward Chilufya i matchen mot AFC som en försiktighetsåtgärd eftersom han fick en smäll dagen innan på träningen. Men utgångspunkten är att Chili ska träna fullt på onsdag och i så fall kan han vara aktuell på torsdag. I övrigt är Astrit inte redo för spel än medan Erik Berg och Jacob Widell Zetterström är borta sedan tidigare.

Drabbas av avstängning vid gult kort: Inga, tävlingsstart för DIF och därmed är alla spelare nollade beträffande varningar.

Spaningar 

  • Tuffast möjliga cupmotstånd mot serieledarna i Division 1 Norra. Maximalt fokus kommer att krävas.
  • Tight spelschema med seriefinal mot MFF på söndag. Rotationsbehov på torsdag?
  • Gamla tävlingsreglerna gäller eftersom cupstarten skedde innan de nya reglerna trädda i kraft. Exempelvis måste bollen spelas utanför straffområdet vid igångsättning från inspark etc.

Tränarkollen

Thomas Lagerlöf inför matchen:
– Akropolis är ett så pass bra fotbollslag så det är inte bara att rulla ut ett U21-lag och tro att man vinner den här matchen. Det gäller att hitta en balans mellan vilka spelare som är fräscha och vilka som klarar att spela tre matcher på en vecka. Några av spelarna lär nog inte spela alla matcherna så lite nytt lär det bli jämfört med matchen mot AFC. När det gäller Emir Kujovic är alla papper i ordning så han är spelklar. Sedan får vi utvärdera hur han ligger till rent fysiskt efter träningen men han är i alla fall utagningsbar.

Om Akropolis

  • Serieledare med god marginal i Division 1 Norra med högt målsnitt. 50 fullträffar på 19 matcher så här långt.
  • Fd DIF-spelarna Christian Rubio-Sivodedov och Kristijan Cosic återfinns i laget.
  • Victor Söderström och Adhavan Rajamohan är lagets bästa målskyttar med 13 respektive 12 gjorda mål i serien.

Thomas Lagerlöf om Akropolis:
 – I våra ögon är det Sveriges kanske bästa division 1-lag som leder norra serien och har varit med där och huggit i toppen ett antal år nu. En tuff lottning mot ett av de bättre lagen man kunde få med många spelare som har figurerat i de större Stockholmsklubbarna. De har väldigt många välutbildade och skickliga spelare så det kommer att bli tufft. Men precis som mot Sirius och AFC ska vi försöka använda vårt högre tempo till vår fördel och se till att inte dra ner det i onödan. Vi ska kunna driva tempot i matcherna och det kan bli en nyckel för oss, säger Tolle som har god koll på Akropolis offensiva kvaliteter och framför allt målfarlige Adhavan Rajamohan.
– Jag har tränat Adhavan när han var i Väsby United och de gör mycket mål, så vi kommer att behöva hantera deras offensiv. Men framför allt måste vi som sagt driva tempot och då talar jag om både försvars- och anfallspel. Det är något som jag tycker att vi har utvecklat mycket på senaste tiden.


Visas på C More - klicka här för att beställa matchen

Senaste nytt
Fler nyheter