Inför Djurgården - BK Häcken

Efter att Hammarby eliminerats ur cupen väntar nya gäster på Tele2 Arena då ett formstarkt BK Häcken ska hanteras i semifinalen.

Djurgården - BK Häcken
Lördag 16 mars 18.15, Tele2 Arena

Truppstatus

Inaktuella/frågetecken inför match:
Erik Berg - rehab
Edward Chilufya - rehab

Fysteamet om skadeläget: 
– Erik Berg är inte aktuell inför helgen, det går långsamt men det går hela tiden framåt. När det gäller Edward Chilufya klev han av senast i derbyt och är inte heller aktuell för spel. I övrigt är alla andra igång i träning.

Spaningar 

  • Astrit Ajdarevic är igång i full träning och såg väldigt aktiv ut under torsdagens pass. Ett utropstecken inför cupsemin!
  • Landslagsaktuelle PK Bråtveits självförtroende var gott redan innan derbytriumfen där det växte ytterligare ett snäpp. Nu ställs han och backlinjen inför en intressant utmaning mot ett offensivt Häcken som har fyra raka segrar i Svenska Cupen och 15-2 i målskillnad. 
  • Det blev ingen Paulinho-fri semi efter att hans avstängning p.g.a. två gula kort i kvartsfinalen hävts. Ytterligare en spelare att hålla koll på för backlinjen i det offensivt inriktade motståndarlaget.


Tränarkollen

Thomas Lagerlöf om matchen:
– Det känns jätteroligt! Ytterligare en tävlingsmatch och mer och mer på spel ju närmare slutet på turneringen vi kommer, säger Tolle som betonar att lagbygget ännu är under konstruktion.
– Det är tidigt på säsongen än och vi har en del att jobba med. Men vi tar nya steg framåt varje vecka när vi spelar match. Så det känns som att vi kommer någonstans hela tiden, vilket är positivt.

Läget i laget, enligt Tolle:
– Många har varit väldigt trötta i några dagar efter 120 minuter derby men idag (torsdag) såg det piggare ut igen. Så det ska inte vara några problem i det här läget, säger Tolle som inte ser något större behov av rotation.
– Nej, det är klart att om någon har bekymmer ska man inte tvinga in den spelaren på planen. Men nu är det ändå nästan en vecka mellan matcherna och hade det varit 3-4 dagar hade det kanske funnits ett behov. Alla som är friska är med och konkurrerar.

Om BK Häcken

  • Som tidigare nämts har Häcken gått starkt i Svenska Cupen och laget har utöver det endast en förlust på fem träningsmatcher under försäsongen.
  • Två blårandiga bekantingar i form av Alexander Faltsetas och Joona Toivio återfinns i laget.
  • Fjolårets allsvenska skytteligavinnare Paulinho har gjort två mål i cupen medan Alexander Jeremejeff svarat för tre och allra flest har Mervan Celik stått för med fem fullträffar.

Tolle om BK Häcken:
– Hammarby kanske var lite sura för att jag sa tidigare att Häcken var ett hack upp jämfört med Hammarby. Men just nu skulle jag nog påstå att de är strået vassare om man ser till det senaste halvårets prestationer. Framför allt är de väldigt spetsiga offensivt och om man tillåter det att bli en sådan Hawaii-fotboll som det blev i andra i slutet på matchen mot Hammarby då får man problem mot Häcken. De är otroligt skickliga i omställningsspelet så det ska vi helst undvika. Annars fanns det mycket som var bra mot Hammarby. Vi hade ett bra presspel nästan hela tiden, när det då inte var Hawaii, och även en del speluppbyggnad som var helt okej. Kan vi städa bort de dummaste bolltappen som kommer vid trötthet så kommer det här att bli ett till steg framåt.

Här köper du biljetter till matchen!

Matchen presenteras av
Senaste nytt
Fler nyheter