Inför Djurgården - Helsingborg

Äntligen dags för återstart av Allsvenskan när höstens slutspurt i toppstriden drar igång.

Djurgården - Helsingborgs IF
Måndag 16 september 19.00, Tele2 Arena  Truppstatus

Inaktuella inför match:
Erik Berg 
Jacob Widell Zetterström 

Fysteamet om läget i truppen:
– Astrit Ajdarevic var sjuk under torsdagen men vi räknar med att ha honom tillbaka till helgen igen. I övrigt är Erik Berg och Jacob Widell Zetterström borta från spel sedan tidigare, berättar Djurgårdens naprapat Christian Andersson.

Drabbas av avstängning vid gult kort: Marcus Danielson, Jonathan Ring, Buya Turay, Fredrik Ulvestad, Jacob Une Larsson

Spaningar 

  • Återstart, hemmamatch och del 1 av ett rafflande drama i åtta akter om de allsvenska medaljerna. Det lär bli bra tryck på måndag.
  • Så gott som fullt frisk trupp och inga avstängningar. Goda valmöjligheter för Kim och Tolle,
  • Buya Turay återvände till Kaknäs under torsdagen i gott skick efter landslagsuppdraget och tränar med laget igen under helgen.

Tränarkollen

Kim Bergstrand inför matchen:
– Träningarna har sett bra ut och vi har haft ledigt fredag till söndag, så det ger oss bra studs i ben och huvud under de dagar som återstår innan match. Tyvärr har vi haft lite sjukdom som roterat i truppen men det är under hyfsad kontroll och just nu pekar många pilar åt rätt håll, säger Kim som gläds åt att det blir mycket folk på plats på måndag.
– Vi hoppas att vi får upp det tryck som har varit under sommaren och hösten på Tele2 Arena, där spelet och publiken blir en symbios, så att vi får vår hemmagryta. Det gör att vi tillsammans kan jobba ner Helsingborg.

Om Helsingborg

  • Har plockat in Olof Mellberg som ny tränare som gör sin första match med HIF på måndag.
  • I skrivande stund på tionde plats med 21 inspelade poäng.
  • Anders Degn Randrup är avstängd inför matchen.

Kim Bergstrand om Helsingborg:
 – De har ju bytt tränare så vi får se vilken påverkan det får på laget. De gjorde en ganska bra match senast när de slog Östersund hemma men haft lite jobbigt mot bland annat Hammarby och IFK Norrköping innan dess. Men det blir intressant att se vad Olof tillför. Det är fortfarande ett lag med mycket talang och erfarenhet, framför allt längst bak och längst fram. Men får vi fart i bollen, får dem att jobba hårt i sitt försvarsspel och har ett bra djupledsspel så kan det bli bra. Blir vi däremot bekväma och blir stående för mycket så kommer det att bli jobbigt eftersom det är ett bollskickligt lag som även har fysik i Alhaji Gero med flera. Så det är välbyggt lag som vi möter men vi ska kunna spela i ett högre tempo.

Visas på C More - klicka här för att beställa matchen

Matchen presenteras av
Senaste nytt
Fler nyheter