Inför Djurgården - IFK Norrköping

Serieledande Djurgården tar emot IFK Norrköping i ett nytt spännande allsvenskt klassikermöte på Tele2 Arena.

Djurgården - IFK Norrköping
Torsdag 25 april 18.45, Tele2 Arena Truppstatus

Inaktuella/frågetecken inför match:
Aslak Witry - positiva signaler från sin rehab men inte redo för spel än.
Edward Chilufya - personliga skäl
Jacob Widell Zetterström - tillbaka i lättare träning men har en bit kvar.
Hampus Finndell - sjuk
Oscar Pettersson - sjuk. 

Fysteamet om läget i truppen
– Jonathan Augustinsson, Jacob Une Larsson, Jonathan Ring, Elliot Käck, Alexander Abrahamsson och PK Bråtveit tränade alla för fullt idag så de är aktuella för spel. Sedan får vi följa upp och diskutera med tränarna men alla var med på planen. I övrigt fortsätter Aslak Witry sin rehab som går stadigt framåt medan Hampus Finndell missade träningen på grund av sjukdom, berättar naprapat Christian Andersson.

Spaningar 

  • Drömstart och serieledning efter fyra omgångar för DIF. Fortsätter framgångståget mot Peking?
  • Efter ett klockrent pusslande med begränsat manskap mot Häcken finns nu fler alternativ tillgängliga. Hur ser startelvan ut på torsdag?
  • Hockeyfinal på storbilden och allsvenskt klassikermöte på Tele2 Arena väntar. En intensiv och spännande torsdagskväll ligger framför oss.

Tränarkollen

Thomas Lagerlöf om matchen:
– Vi hoppas på en bra fotbollsmatch med ett fokuserat Djurgården som spelar snabbt och varierat. Vi får inte hamna i ett läge där vi blir statiska utan behöver variera vårt spel där vi ska kunna spela både kort och långt för att få Norrköping att kränga lite. De har väldigt spetsiga offensiva spelare så det är en fördel om via kan tvinga dem att försvara lite mer istället för att anfalla, säger Tolle som ser ut att få utökade valmöjligheter till startelvan.
– Det är fler spelare som är aktuella nu och det är trevligt så klart. Det är alltid tråkigt att ha bra spelare bredvid men när det är så här tätt matchande så är det ju extra positivt att vi har några som har tillfrisknat sedan förra matchen. Vi kommer att få ihop ett slagkraftigt lag men exakt hur det ser ut får vi se under torsdagen.

Tolle om den täta matchningen
– Nu har Norrköping vilat två dagar längre än vi men när det är första matchen ska det inte behöva påverka så mycket. Självklart känner vi av att det är tätt mellan matcherna men så länge skallarna är med är det lugnt. Jag tycker att det är en bra mix mellan glädje och fokus just nu vilket ger en bra balans - att kunna skratta men samtidigt vara fokuserad på det man sysslar med. Så såg det ut under onsdagens träning och det tyder på att både kropparna och skallarna mår bra.

Om IFK Norrköping

  • Topptippade inför starten av serien men har fått en trög öppning trots hög kapacitet i truppen.
  • Christoffer Nyman ett frågetecken inför torsdagen. Kommer den landslagsmeriterade anfallaren till spel på torsdag?
  • Välbekant motstånd för Nicklas Bärkroth och Astrit Ajdarevic som tar sig an sitt gamla lag.

Thomas Lagerlöf om IFK Norrköping
– Vi vet inte om de har Christoffer Nyman med men att Jordan Larsson är borta vet vi. Men jag tror inte att det skiljer så mycket om de spelar med en eller två forwards för de kränger det lite med Sead Haksabanovic. Det ska inte behöva påverka oss så mycket utan det är samma saker som vi ska göra ute på planen.

Visas på C More - klicka här för att beställa matchen

Matchen presenteras av
Senaste nytt
Fler nyheter