Inför Djurgården - IK Frej

Dags för cuppremiär på söndag när IK Frej gästar hemmaarenan.

Djurgården - IK Frej
Söndag 17 februari 15.00 Tele2 Arena

Visas på C More - klicka här för att komma till sändningen

Truppstatus

Inaktuella/frågetecken inför match:
Erik Berg - knäskada
Buya Turay - lårkaka
Hampus Finndell - känning i knäet
Fredrik Ulvestad - tillbaka i träning efter skada
Jonathan Augustinsson - tillbaka i träning efter skada

Fysteamet om skadeläget:
– Buya Turay är borta från spel på grund av en lårkaka som han åkte på mot Lilleström och det är svårt att sia om någon prognos kring det just nu mer än att han inte är aktuell på söndag. När det gäller Erik Berg kör han vidare med sin rehab och det går sakta framåt. För Hampus Finndells del så hade han lite irritation i knäet så han tränade halva passet idag och körde resten i gymmet. Vi får avvakta och se med honom men i nuläget är han ett frågetecken.
–Sedan har vi Fredrik Ulvestad och Jonathan Augustinsson som går framåt och har kört med boll nu i veckan. Det är samma sak där att vi får utvärdera, se hur det fortskrider och ta beslut därifrån, berättar fystränare Viktor Helander efter fredagens träningspass.

Spaningar 

– Nu börjar tävlingssäongen på allvar med tillhörande kravbild som regerande cupmästare. Ligger Kim och Tolles lagbygge i fas inför cuppremiären?

– Ingen Buya Turay på topp mot Frej men två utropstecken återfinns i anfallet i form av Adam Bergmark Wiberg och Oscar Pettersson som stod för sex respektive fyra mål i senaste U21-matchen mot Syrianska.

– Jesper Karlström har samlat på sig mycket beröm för sina insatser i de två träningsmatcherna mot Kristiansund och Lilleström. Får vi se en ny fin prestation på söndag av "Karlis"?

Tränarkollen

Thomas Lagerlöf om matchen
– Det ska bli jättekul att få spela tävlingsmatcher. Jag tycker att vi ligger ganska bra till även om vi kanske har spelat någon träningsmatch mindre än andra lag. Men vi känner helt klart att vi är redo för att börja tävla. 

Två fokuspunkter för laget, enligt Tolle:
1. Vi var missnöjda med vår förstapress i första halvlek mot Lilleström då vi blev för passiva. Vi vill driva tempot bättre än så i matcherna. Så det ska vi göra bättre och vara lite mer framåtlutade från start.
2. Vi har jobbat i veckan med det som saknades sist mot Lileström: att vi har en skillnad kring när det ska vara snabba omställningar och när vi ska ha etableringsspel. Vi hade ganska bra etableringsspel senast som gav oss möjligheter att gå på genombrott där det hackade lite i sista passen. Men det ska vi göra bättre och ha mer trafik i motståndarnas straffområde den här gången.

Tolle om matchningen:'
– Vi har en hyfsad bild av startelvan men har frågetecken kring några positioner. Om det är någon småskavank, vem som ska spela var och om vi ska flytta någon spelare hit eller dit? Men på det stora hela har vi vårt tänk klart kring hur vi vill spela matchen, säger Tolle som även har ett nyförvärv att ta ställning till.
– Astrit Ajdarevic har kommit igång och tränat med oss i veckan och det syns ju att han har kvalitet i sina fötter. Samtidigt har han inte spelat fotboll på ett tag så vi får se hur vi gör inför söndagen.

Om IK Frej

– En idrottsförening från Täby Kyrkby som bildades 1968 och för närvarande spelar i Superettan sedan två säsonger tillbaka.

– Tränas av Lukas Syberyjski och efter att tidigare varit något av en blårandig koloni är det samarbete med Hammarby som gäller nu. Tre DIF-anknutna spelare finns dock kvar: Amadou Jawo, Mattias Bouvin och Richard Spong.

– IK Frej har haft stora truppmässiga förändringar inför året. Svårbedömt var laget står kvalitetsmässigt jämfört med fjolåret.

Tolle om IK Frej:
– Egentligen borde Kim (Bergstrand) svara på det som såg deras senaste match eftersom han bor nära Vikingavallen. Men han är sjuk idag så då får jag ta det härifrån och beträffande IK Frej så har de precis som vi haft en nystart. De har nya tränare från Hammarby och ganska mycket nya spelare in och de är också i en uppbyggnadsfas där de vill sätta principer för hur de vill spela. Så det är svårt att dra några stora växlar i nuläget på det som vi har sett hittills när det gäller det taktiska och deras trupp.

Senaste nytt
Fler nyheter