Inför Djurgården - Kungsbacka

Tre omgångar återstår och DIF går för en mycket välbehövlig trepoängare när Kungsbacka gästar Stadion på lördag.

Djurgården - Kungsbacka DFF
Lördag 12 oktober 15.00, Stockholms StadionTruppstatus

Inaktuella/frågetecken inför match:

Sheila van den Bulk - knäskada
Kim Sundlöv - knäskada
Gudbjörg Gunnarsdottir - gravid

Pierre Fondin om truppläget:
– Nu kommer en del tillbaka från landslagsuppehåll och de flesta verkar ha klarat sig bra. Det kan ju dock finnas känningar och annat så vi får kolla av hur alla mår, men förhoppningsvis är alla uttagningsbara.

Spaningar 

  • Tre omgångar kvar och fyra poäng som ska hämtas in på Limhamn Bunkeflo. Det säger det mesta om matchens betydelse.
  • Hemmamatch på Stadion med möjlighet till stark publikmässsig uppbackning på plats.
  • DIF spelar innan Limhamn Bunkeflo vilket i den bästa av världar kan sätta extra press på LB som möter Eskilstuna United borta.

Tränarkollen

Pierre Fondin om läget inför matchen:
– Efter ett landslagsuppehåll så känns det bra. Det har varit en hög intensitet på träningarna och det har smällts på en del. Så alla verkar vara väldigt taggade och inställda på att vi ska ta tre poäng nu på lördag, säger Pierre som vill se en balans mellan adrenalin och taktisk kyla. 
– Vi får ju inte gå bort oss och bjuda på någonting eller dra på oss något onödigt kort. Vi vet att Kungsbacka måste går rent och göra en hel del mål för att hänga kvar. Så de kommer att behöva vinna och det blir intressant att se vad de har för approach till matchen. När de gick för det senast mot Växjö så gjorde de ju fem mål framåt men släppte även in fem mål, så det blev lite Hawai i den matchen. Det är ju någonting som vid inte vill ha utan vi vill kontrollera matchen mer. 

Om Kungsbacka DFF:

  • Befinner sig sist i tabellen fem poäng efter Djurgården med en mikroskopisk chans att rädda kontraktet vid tre raka segrar med en enorm målproduktion.
  • Har Linda Nyman avstängd inför matchen.
  • Sara Nilsson är lagets bästa målskytt med fyra fullträffar i serien.

Pierre Fondin om Kungsbacka: 
– De har haft en tung säsong och bara vunnit en match mot Linköping. De fyller på med ganska mycket folk i boxen och sedan har kvaliteten kanske inte varit tillräckligt bra för att göra mål i de lägena. Men vi ska inte underskatta dem med tanke på att vi inte heller vinner så mycket matcher. Vi har ju inte heller varit tillräckligt bra i vår egen box och även framåt, så vi måste vara noggranna i spelet mot Kungsbacka. De är ju desperata efter poäng, precis som vi är, men vi måste vara mer kontrollerade än vad de är och spela på vår kvalitet. För den tycker jag är större än deras.

Senaste nytt
Fler nyheter