Inför Djurgården - Lilleström

Dags för DIF-dagen Vinter där Djurgården tar sig an norskt motstånd i årets andra träningsmatch.

Djurgården - Lilleström 
Lördag 9 februari 15.00 Tele2 Arena

Visas på DIFTV: Klicka här för att komma till sändningen

Truppstatus

Inaktuella/frågetecken för match:
Jonathan Augustinsson - rehab
Hampus Finndell - känning knä
Erik Johansson (Berg) - knäskada 
Fredrik Ulvestad - känning ljumske

Fysteamet om skadeläget:
– Både Hampus och Chili har haft lite problem med knäna nere på lägret och har nu varit på undersökning hos Håkan Nyberg. Det är ingen fara med dem utan det handlar mer om överansträngning. De är nog tillbaka snart men vi får se om de är aktuella för Lilleström med tanke på att de inte tränat fotboll på nästan en vecka. När det gäller Ulvestad är det också mer av en känning i ljumsken som inte blivit helt bra än. Vi har låtit honom köra tung fys på lägret för att bygga upp honom inför säsongen och han och ”Jonis” (Augustinsson) fick en kvart med boll idag, så vi får trappa upp det därifrån. När det gäller Jonis räknar vi med någon vecka till innan han är tillbaka för fullt. Slutligen har vi Erik Johansson där det går sakta men säkert framåt men det är ännu en bit kvar, förklarar fystränare Viktor Helander.

För truppinfo: Klicka på Truppen i matchrutan till höger (desktop) eller längst ner (mobil). Publiceras ett dygn innan match.

Spaningar

- Andra testet för Kim och Tolles lagbygge och den här gången sker det på ett betydligt jämnare och mer spelvänligt underlag inför hemmapublik. Intressanta indikationer att vänta mot etablerat norskt motstånd.

- En Intressant debut av Aslak Witry mot Kristiansund följs nu upp av en ny match på en jämn matta. Hur många offensiva raider får vi se på högerkanten från norrmannen?

- Vem gör årets första Djurgårdsmål? Dags för Buya Turay att öppna kontot på lördag?

Tränarkollen 

Thomas Lagerlöf om matchen
– Det ska bli jättekul att ta nästa steg. Vi hart haft ett bra läger där vi fått vara ihop i nio dagar, umgås och fortsätta jobba med laget. Vi fick också en match i ryggen mot Kristiansund som gav oss större saker att förhålla oss till. Det var mycket som var bra av det vi pratat om och nu får vi chansen att testa det på ett underlag som är lite jämnare. Jag hoppas att vi kan komma lite längre i passnings- och uppbyggnadsspelet nu. Det blev ganska snabba anfall där nere, studsigt och mycket omställningsspel. Så jag hoppas att vi kan hitta rätt rytm nu, när vi ska anfalla snabbt och när vi ska ta det lite långsammare, säger Tolle som utlovar färre byten.
– Sist så handlade det om att sprida ut speltid så att alla skulle få en matchsituation i benen. Nu ska vi hålla ihop det lite längre med utökad speltid och för de som är fräscha så blir det nog nittio minuter.

Tre fokuspunkter för laget:
1. "Tills vi har ett givet fundament i botten ska vi vara kollektiva i allt vi sysslar med på planen i alla situationer."
2. "Vi kommer att fortsätta jobba med presspelet och hitta triggers för när vi ska gå i press och när vi behöver täcka. Man måste kunna driva tempo även när man försvarar sig i matcherna."
3. "Vi ska hitta rytmen i anfallsspelet och det hoppas vi kunna få betalt för när vi har en fin konstgräsplan som ger oss möjlighet att styra rytmen i matchen."

Om Lilleström

- Norskt lag med 102 år på nacken som vunnit fem ligaguld och sex cuptitlar genom åren. Storhetstiden ligger dock några decennier bakåt i tiden - även om en cuptitel bärgades 2017 - och förra året slutade laget på en tolfte plats in Eliteserien.

- Tränas av svenske Jörgen Lennartsson som valt att plocka hem sin gamla Elfsborgsspelare Daniel Gustavsson inför säsongen. I övrigt har LSK även rekryterat danske försvararen Tobias Sahlqvist nyligen.

-  Lilleström har spelat en träningsmatch i år mot Ljungskile SK där norrmännen vann med 2-0.

Tolle om Lilleström:
– De har ju Jörgen Lennartsson som tränare och hans lag brukar vara ganska tydliga. Jag har tittat på några matcher och de spelade till exempel riktigt bra fotboll i deras sista seriematch för året. Det brukar vara ganska mycket inläggsspel och komma runt i ytterzon i Lennartssons lag så det får vi räkna med att hantera.

Senaste nytt
Fler nyheter