Inför Häcken - Djurgården

Dags för seriefinal på Bravida Arena när Djurgården tar sig an BK Häcken under söndagen.

BK Häcken - Djurgården
Söndag 21 april 15.00, Bravida Arena

Visas på C More - klicka här för att beställa matchenTruppstatus

Inaktuella/frågetecken inför match:
Edward Chilufya - rehab
Alexander Abrahamsson - rehab
Aslak Witry - rehab
Jacob Widell Zetterström - rehab 
Jacob Une Larsson - sjuk
Jonathan Aufustinsson - sjuk
Oscar Pettersson - sjuk
Fredrik Ulvestad - fick en smäll mot IFK Göteborg, utvärderas
PK Bråtveit - känning, utvärderas

Fysteamet om läget i truppen
– Vi har några sjuka i truppen där Jacob Une Larsson, Jonathan Augustinsson och Oscar Pettersson har missat några träningar och vi får se hur de mår imorgon. Sedan har vi en känning på PK Bråtveit som tvingades kliva av träningen i torsdags där vi också tar ett beslut under lördagen. När det gäller Fredrik Ulvestad fick han en smäll senast mot IFK Göteborg och vi ska utvärdera läget med honom och beträffande Aslak Witry är han inte aktuell för spel. I övrigt har Jacob Widell Zetterström börjat träna lätt igen men är inte heller aktuell för att vara med i truppen, säger Djurgårdens naprapat Christian Andersson.

Spaningar 

  • Tre poäng och serieledning efter en insats som inte övertygade mot IFK Göteborg. Dags att lägga i en högre växel nu i seriefinalen.
  • Senaste mötet mot Häcken i cupsemifinalen var en tight historia som avgjordes i förlängningen. Upplagt för en jämn och tät match på söndag.
  • Sjukdom och känningar ger en del frågetecken, tydliga besked ges i samband med trupputtagningen under lördagen.


Tränarkollen

Kim Bergstrand om matchen:
– Vi var bekväma mot IFK Göteborg. Det var nästan som att vi fick P-böter allihopa och det hade jag aldrig trott att vi skulle behöva prata om. Vi trodde nog att det skulle gå lättare än vad det gjorde mot ett bra Göteborg men vi gjorde det också lätt för dem. Vi hade lågt passningstempo, löpte för lite och det enda som var bra var att vi vann och gjorde två mål. Ska man vara ett topplag är det viktigt att vinna även när det inte riktigt stämmer men vi måste ha större marginaler än så, säger Kim som tillsammans med Tolle tagit snacket med laget.
– Vi har tittat på bilder, pratat och alla är överens om att det inte räcker och att vi måste snäppa upp allihopa. Är det något som jag tycker att den här gruppen står för är att de alltid gör ett bra arbete och har struktur. Så det ska vi visa på söndag.

Om BK Häcken

  • Ser starka ut i år med kommande cupfinal och delad serieledning så här långt
  • Paulinho blixtrade till rejält senast mot Falkenberg. En intressant utmaning för mittbacksduon Danielson/Berg som väntar. 
  • Svårslagna hemma på Bravida Arena.

Kim Bergstrand om BK Häcken
– Det är ett bra lag och vi har ju mött dem en gång i år så jag tycker att vi gör en ganska bra match där vi utmanar dem på alla sätt och vis. Det var oavgjort under ordinarie tid och vi förde delar av matchen och de andra. Häcken har väldigt mycket talang framåt så det är en tuff motståndare. Det gäller att aldrig slappna av någon gång, framför allt när de har bollen. Vi måste ha koll på omställningsspelet där det går väldigt fort. De släpper ju inte in så mycket mål heller men jag anser att de är bättre framåt än bakåt.

Senaste nytt
Fler nyheter