Inför Hammarby - Djurgården

Dags för årets första allsvenska derby på söndag då Hammarby väntar på Tele2 Arena.

Hammarby - Djurgården
Söndag 28 april 15.00, Tele2 Arena Truppstatus

Inaktuella/frågetecken inför match:
Edward Chilufya - personliga skäl
Jacob Widell Zetterström - på väg tillbaka i träning
Johan Andersson - skada
Marcus Danielson - hjärnskakning
Oscar Pettersson - sjuk
Hampus Finndell - sjuk
Nicklas Bärkroth - känning

Fysteamet om läget i truppen
– Johan Andersson är borta med sitt lår och Marcus Danielson fick en hjärnskakning igår. Hampus Finndell är fortsatt sjuk och Oscar Pettersson mår bättre och var med och tränade lite grann idag. För Jacob Widell Zetterströms del har han fått känna på lite träning med boll, så det är bra. När det gäller Aslak Witry var han med och tränade idag under fredagen och ska även träna imorgon. Sedan får vi ta en utvärdering efter det, förklarar Djurgårdens naprapat Christian Andersson.

Spaningar 

  • Fortsatt obesegrade i Allsvenskan och serieledning ger god arbetsro inför derbyt.
  • Aslak Witrys rehab har gått stadigt framåt. Är han redo för en återkomst på söndag?
  • Tight schema med endast två dagar mellan match. Hur påverkar det laget?

Tränarkollen

Kim Bergstrand om derbyt:
– Vi har ju spelat tätt med matcher så på ett sätt är det väldigt bra att det är ett derby för då behövs ingen extra motivation utan det ger sig själv med den inramningen som är. Nu tycker jag att vi nästan har haft hemmamatcher på bortamatcherna som varit så stödet kommer att vara starkt och med lite trötta ben är det bra för oss, säger Kim om läget där vissa sjuka spelare fått lite ofrivillig vila i veckan.
– Det är ingenting positivt med det utan hade vi haft många friska från början hade vi ändå kunnat se till att få bra balans på den fysiska belastningen på truppen. Däremot är det positivt att folk är på väg tillbaka men det är samtidigt så att det börjar kännas att spela två toppmatcher på kort tid. Marcus Danielson som råkade illa ut igår är ju den som fallit ifrån men annars verkar det inte vara några nya skador eller sjukdomar än så länge.

Om Hammarby

  • Topptippade inför säsongen men har en svag poängskörd efter fem omgångar.
  • Åkte på en rejäl förlust senast mot Malmö FF som vann med 4-1.
  • Inga avstängningar i laget inför derbyt.

Kim Bergstrand om Hammarby
– Hammarby är nog seriens bollskickligaste lag och sist vi mötte dem var vi jäkligt bra i vårt presspel. De fick inte igång sitt spel och fick försvara mycket. Kan vi komma upp i något liknande på söndag så tror jag mycket är vunnet. Att vi har ett bra eget anfallsspel men också den aggressiviteten som vi visade förra gången mot Hammarby, berättar Kim som inte lägger någon stor vikt vid eventuella formkurvor inför den här typen av matcher.
– Det är svårt att veta hur Hammarbys inledning påverkar men när det gäller derbyn brukar inte tabellplaceringar spela så stor roll. Matcherna lever sitt eget liv men det är ju alltid bra att ha goda resultat i ryggen som för vår del. Vilka konsekvenser det får på söndag får vi däremot se.


Visas på C More - klicka här för att beställa matchen

Senaste nytt
Fler nyheter