Inför IFK Göteborg - Djurgården

Tre dramatiska omgångar kvar och IFK Göteborg väntar på Gamla Ullevi på måndag.

IFK Göteborg - Djurgården
Måndag 21 oktober 19.00, Gamla Ullevi  Truppstatus

Inaktuella inför match:
Erik Berg 
Jacob Widell Zetterström 
Edward Chilufya

Fysteamet om läget i truppen:
– Buya Turay var med och körde full träning idag och Tommi Vaiho tränade i gymmet under dagen, men det är ingen fara med honom. Nicklas Bärkroth åkte på en smäll på träningen, vi ska titta på det så får vi avvakta och se. När det gäller Edward Chilufya är han inte aktuell för match eftersom han har åkt på en bristning. I övrigt är alla friska och krya bortsett från de långtidsskadade, berättar naprapat Christian Andersson.

Drabbas av avstängning vid gult kort: Astrit Ajdarevic, Marcus Danielson, Jesper Karlström, Jonathan Ring, Fredrik Ulvestad.

Spaningar 

  • Tre omgångar kvar av Allsvenskan och den flitigt upprepade klyschan om definierande matcher måste ånyo plockas fram.
  • Marcus Danielson är tillbaka hel och hållen efter en landslagsinsats som lär höja det redan goda självförtroendet ytterligare ett snäpp. 
  • Jesper Karlström tillkommer som femte namn på listan över spelare som drabbas av avstängning vid gult kort. Impulskontrollen blir återigen mycket viktig.

Tränarkollen

Thomas Lagerlöf inför matchen:
– Vi har en bra energi och har studsat vidare efter några dagars ledigt där vi har fått vila skallarna också. Det är bra att göra när man har chansen till det. Sedan var direkt bra fokus under första träningen när vi startade upp igen. Så det har sett väldigt samlat, koncentrerat och avslappnat ut. Många som har roligt på planen samtidigt som det är fullt fokus på alla övningar, säger Tolle som tycker att den mentala biten är i god balans inför slutspurten.
– Nu börjar det dra ihop sig och det är här man vill vara när säsongen slutar. Man vill vara med och ha chans på topplaceringar och nu är det tre omgångar kvar. Då kommer den där lilla pressen in men det är ju den alla vill ha, så det är bara trevligt.

Om IFK Göteborg

  • DIF-bekante mittbacken Andre Calisir är avstängd efter att ha åkt på rött kort mot MFF.
  • På sjunde plats i tabellen utan chans på Europa-spel. 
  • Robin Söder är lagets bäste målskytt med tolv fullträffar.

Thomas Lagerlöf om IFK Göteborg:
 – En tuff och inspirerande uppgift som väntar. Göteborg är väldigt bra med många skickliga spelare och en kompetent tränare. Framför allt offensivt känns det som att de har extremt mycket olika alternativ att välja emellan och tvingas ofta sätta flera riktigt bra spelare utanför laget. De är duktiga i sitt omställningsspel men har även utvecklat sitt presspel ytterligare under säsongen. Ett bra lag som kommer att bli riktigt tufft att hantera på bortaplan men vi vet vad vi kan och behöver göra. Då har vi goda möjligheter att komma därifrån med ett bra resultat.


Visas på C More - klicka här för att beställa matchen

Senaste nytt
Fler nyheter