Inför kvartsfinalen i Svenska Cupen

Det blir en oerhört spännande fortsättning på cupäventyret när Hammarby besöker Tele2 Arena för kvartsfinalderby på söndag.

Djurgården - Hammarby
Söndag 10 mars 15.00, Tele2 Arena

Truppstatus

Inaktuella/frågetecken inför match:
Erik Berg - rehab
Jonathan Augustinsson - känning, frågetecken
Astrit Ajdarevic - känning, frågetecken

För mer info se intervju med naprapat Christian Andersson i spelaren ovan.

Spaningar 

– Efter att framgångsrikt ha testats i skarpt läge mot allsvenskt motstånd i form av Elfsborg skruvas nu prestige-nivån upp ytterligare ett snäpp när Kim & Tolles manskap kliver ut för ett derby.

– Astrit Ajdarevic hann skapa rejäl hausse under sina 20 minuter mot Elfsborg, hur mycket speltid det blir för Djurgårdens #10 i derbyt?

– Buya Turay är spelklar och går in i derbyt med gott självförtroende. Dags att öppna målkontot på söndag?


 

Tränarkollen

Kim Bergstrand om matchen

– Vi har börjat snacka lite om matchen och framför allt kommer vi att göra det under lördagen. Så än så länge är det lugnt och förväntansfullt för vi har inte kommit riktigt nära matchen än, säger Kim som nu kliver in i rejäl hetluft med allt var ett derby innebär.
– Det är kul att få testa oss i ett riktigt skarpt läge. Förberedelserna är ju rätt lika en vanlig match men här behöver man inte prata så mycket om motivation för det lär inte vara några problem med adrenalinet. Jag tror att det handlar mycket om att göra samma saker som vi gör i varje match. I övrigt har vi gott om spelare till hands när vi ska välja startelva så det känns positivt.

Nyckel för seger, enligt Kim.
– Det är en nyckelknippa. Det är flera saker som blir avgörande där grunden är att vi måste både försvara och anfalla väl. Vi måste ha en bra helhet och stundtals har vi varit bra offensivt och i perioder har vi varit bra defensivt. Men alla bitar måste sitta om vi ska vinna på söndag.
 

Om Hammarby

– Blandade resultat för de grönvita så här långt. Var illa ute i cupen efter två omgångar och piskade att vinna mot Dalkurd, något laget dock lyckades med efter att ha vänt ett tidigt underläge.

– Mycket rotation i Hammarby inför säsongen där etablerade namn som Jiloan Hamad, Neto Borges och Björn Paulsen har försvunnit och ersatts av spelare som bl.a. Darian Bojanic, Alexnader Kacaniklic och Jean Carlos do Brito.

– Den blårandiga segern i höstderbyt mot Hammarby ger utmärkt inspiration för att leverera en ny stark insats på söndag. 

Kim om Hammarby:
– Det är svårt att värdera både Hammarby och även oss själva i nuläget. Hammarby har ju mött mindre kvalificerat motstånd men de är väldigt bollskickliga, kanske det mest bollskickliga laget i Allsvenskan med mycket talang framåt. De är ett passningsorienterat lag så vi kommer att få försvara oss i perioder. Det känns inte som de har förändrats så mycket sedan förra året.

Här köper du biljetter till matchen!

Matchen presenteras av
Senaste nytt
Fler nyheter