Inför Malmö FF - Djurgården

Upplagt för tung dramatik på söndag när seriefinalen mot MFF går av stapeln.

Malmö FF - Djurgården
Söndag 25 augusti 17.30, Stadion Truppstatus

Inaktuella inför match:
Erik Berg 
Jacob Widell Zetterström 

Fysteamet om läget i truppen:
 Astrit Ajdarevic är tillbaka i full träning nu och skulle kunna vara aktuell för truppen på söndag. I övrigt är Erik Berg och Jacob Widell Zetterström borta från spel sedan tidigare men det har inte tillkommit några nya skavanker efter matchen mot Akropolis, vilket är positivt, berättar naprapat Christian Andersson.

Drabbas av avstängning vid gult kort: Elliot Käck, Jonathan Ring, Buya Turay, Fredrik Ulvestad

Spaningar 

  • Seriefinal, utsålt och extrem hajp kring matchen. Adrenalin och kyla måste vara i balans för spelarna.
  • Cupavancemanget säkrades i torsdags mot Akropolis utan några skador eller röda kort. Det ger utmärkta valmöjligheter i truppen.
  • Astrit Ajdarevic tillbaka i full träning under fredagen. Hur många minuter har han i sig i nuläget?

Tränarkollen

Kim Bergstrand inför matchen:
– Det är en seriefinal mot det lag som har dominerat svensk fotboll under de senaste åren så det är jäkligt kul så klart. Det kommer att vara mycket publik på plats och det lär bli en spännande match, säger Kim som i övrigt inte vill dra några stora växlar kring torsdagens cupmatch mot Akropolis.
– Det viktiga var att vi vann och att vi inte fick några skador. Spelmässigt var det inte någon klang och jubel-föreställning men vi klarade av ett hinder mellan två allsvenska matcher och kunde ge våra unga spelare chansen att visa upp sig.

Om Malmö FF

  • Tog en överygande seger med 3-0 i Europa League-kvalet mot Bnei Yehuda Tel-Aviv i torsdags.
  • Tre poäng skiljer lagen åt inför matchen där DIF även har två måls bättre målskillnad.
  • Inga avstängningar för MFF inför matchen.

Kim Bergstrand om MFF:
 – Det är inte så länge sedan vi mötte Malmö så vi har ganska bra koll på dem. De har en otroligt kompetent trupp med erfarenhet, talang och dubbla uppsättningar på i princip alla positioner. Dessutom har de inte förlorat en match sedan i april så det är klart att det är ett väldigt bra lag vi tar oss an. 
– Men vi gjorde en bra match mot MFF hemma på Tele2 Arena där vi dominerade matchen under stora delar så vi har alla möjligheter att störa dem och det som vi gjorde som bäst då kommer vi naturligtvis att trycka på under matchgenomgången på lördag. Men nu blir det ett annat underlag och det har gått några veckor där båda lagen har utvecklats sedan dess så vi får se.


Visas på C More - klicka här för att beställa matchen

Senaste nytt
Fler nyheter