Inför Sirius - Djurgården

Sista matchen innan sommaruppehållet och mycket viktiga poäng på spel i toppstriden.

Sirius - Djurgården
Lördag 1 juni 16.00, Studenternas IPTruppstatus

Inaktuella/frågetecken inför match:
Edward Chilufya - rehab
Kevin Walker - tillbaka i träning sedan i torsdags.
Haris Radetinac - avstängd

Fysteamet om läget i truppen
– Johan Andersson är tillbaka i full träning och även Kevin Walker var med och gjorde sin första hela träning idag, sedan får vi se på reaktionerna om han är aktuell för att vara med på lördag. Aslak Witry är också tillbaka i träning igen medan Edward Chilufya fortsätter att träna själv vid sidan om, berättar naprapat Christian Andersson. 

Drabbas av avstängning vid gult kort: Jonathan Augustinsson, Buya Turay, Jesper Karlström

Spaningar 

  • Tre raka segrar och utsökt form inför sista matchen innan sommaruppehållet.
  • Kevin Walker körde första riktiga träningspasset i torsdags. Redo för match på lördag?
  • Återbesök på gamla arbetsplatsen för Kim & Tolle.

Tränarkollen

Kim Bergstrand inför matchen:
– Det var lite mellanträning idag eftersom vi körde rätt hårt i onsdags och så blir det matchförberedande träning på fredag. Det var en lagom nivå för oss men det såg piggt ut i skallarna tycker jag, säger Kim som återvänder till sin före detta hemmaarena på lördag.
– Man lär väl träffa en och annan person som man känner där och det blir kul. Det verkar även som att det är slutsålt och det är roligt att vi får spela på ett fullsatt Studenternas. Gör vi en lika ödmjuk och noggrann prestation som vi gjort mot Falkenberg, Elfsborg och Östersund finns det stora chanser att det går bra på lördag.

Om Sirius

  • Sam Lundholm är lagets bäste målskytt med fyra fullträffar.
  • 13 inspelade poäng på 11 matcher.
  • Inga avstängda spelare inför lördagen.

Kim Bergstrand om Sirius
– Sirius är bollskickliga och vill gärna äga bollen. De gjorde en jättebra match mot Sundsvall senast de spelade hemma och slog även Örebro sist så det blir ett intressant motstånd. Vi vill gärna ha snabb fotboll och kan vi ha samma bolltempo som mot Östersund så finns det goda förutsättningar, säger Kim som har grundlig koll på många av spelarna i Sirius trupp.
– Det är ju väldigt många spelare i laget som jag och Tolle har haft tidigare fast Henke (Rydström) har väl kommit in med lite nya grejer rent taktiskt. Men vi har väl inte sett några jättestora förändringar i Sirius sätt att spela fotboll jämfört med när vi var där. 


Visas på C More - klicka här för att beställa matchen

Senaste nytt
Fler nyheter