Jacob Widell Zetterström - ny målvakt i DIF

Djurgården gör en målvaktsrockad inför säsongen 2019 där Jacob Widell Zetterström ansluter till DIF från IFK Lidingö samtidigt som Oscar Jonsson tackar för sig. 

IFK Lidingös 20-årige keeper Jacob Widell Zetterström skriver på ett ettårigt kontrakt med dubbel spelbarhet där han tränar på Kaknäs och samtidigt är tillgänglig för matcher med både DIF och Lidingö. För Jacob blir det dessutom en skön blårandig återkomst när han återvänder till Djurgården.
– Det här känns jättekul. Jag kommer tillbaka till min gamla förening och får spela på den här nivån så det ska bli otroligt roligt, säger Jacob som har en gedigen blårandig bakgrund.
– Jag spelade i Djurgården från att jag var åtta år fram tills jag fyllde sexton då jag gick tillbaka till IFK Lidingö där jag spelat fram tills nu.

Något han också kan fortsätta med eftersom Jacob kommer att ha dubbel spelbarhet under året.
– Det blir ett otroligt bra upplägg för mig. På så sätt kan jag kombinera en relativt ny miljö med en bekant miljö i IFK Lidingö som ju är ett lag som jag verkligen tycker att det är roligt att spela med. För mig blir det de bästa av båda världar, förklarar Jacob som redan varit med och trimmat in sig med A-laget på Kaknäs.
– Jag var där förra sommaren och körde lite och fick en väldigt bra känsla av laget och stämningen. Så det blir kul att komma tillbaka dit igen.

Även om Jacob inte är helt bekväm med att beskriva sig själv som målvakt finns det ändå en egenskap som han tycker är framträdande.
– Jag är en målvakt som syns och hörs på planen. Jag snackar väldigt mycket och brukar försöka vara delaktig i uppspelsfasen. Vi kom ganska högt med IFK Lidingö i divison 2 förra året och var ett spelförande lag så jag har förhoppningsvis varit med och bidragit när det gäller den biten.

Nu närmast väntar ett år i DIF med Nikos Gkoulios, en målvaktstränare som Jacob synkar bra med. 
– Vi har haft en bra kommunikation och jag känner mig väldigt nöjd med att ha honom som målvaktstränare det kommande året. Han är väldigt seriös och har höga ambitioner. Men han verkar också vara mån om att ha en bra relation och dialog med oss målvakter. Så det ska bli jättekul att jobba med honom.

Jobbet inleds redan imorgon för Jacob då första träningen för året drar igång i Vinnarhallen i Bosön. Där finns även Nikos som ser en bra potential i Jacob.
– Jacob har tränat en del med oss under förra året och vi har kollat honom under hela säsongen med Lidingö så jag har en bra bild av honom. En ung målvakt med stor potential, lång kille på 1,95 med bra fysik som också är modig på planen. Jag tror att han har alla egenskaper som krävs för att spela i allsvenskan i framtiden så det blir spännande att följa honom, säger Nikos.

Något som även sportchef Bosse Andersson instämmer i samtidigt som han vill passa på att tacka av Oscar Jonsson för fina insatser i Djurgården under hans tid i föreningen.
– Vi hade en dialog under hösten och Oscar hade ett kontrakt som gick ut. Det är svårt att hitta en bra roll för en ung målvakt med dubbel spelbarhet i bra klubbar så då får man undersöka andra alternativ. Så vi beslutade att vi skulle gå skilda vägar i december, berättar Bosse som i det läget sökte upp Jacob.
– Eftersom Jacob hade varit med och tränar med oss under delar av förra året och han har gjort en bra säsong i IFK Lidingö så diskuterade vi tillsammans att han kunde bli en av tre målvakter i Djurgården och samtidigt fortsätta matcha med Lidingö. Så han får sin bas i Djurgården, tränar med oss och är även tillgänglig för spel med Lidingö. En utmärkt lösning för alla.

Senaste nytt
Fler nyheter