”Jag har verkligen saknat det”

DIF-keepern Jacob Widell Zetterström är glad över att kunna träna med laget igen efter att ha missat en och en halv månads träning med tillhörande skönt Kaknäs-häng på grund av en huvudskada.

Jacob Widell Zetterström anslöt till Djurgården från IFK Lidingö vid årsskiftet men det handlade snarare om en återkomst till föreningen han spelat för under större delen av sin ungdomstid. Hög trivselfaktor på Kaknäs således för den 21-årige keepern som dessvärre har missat ett stort antal veckor pga en elak huvudskada som han åkte på under träning.
– Det var en kollision med Jesper Karlström vid ett inlägg där båda gick efter bollen och jag fick hans knä mot tinningen. Det gjorde ont men där och då så kändes det initialt som en rimlig smärta sett till smällen. Men några timmar senare kände jag att jag hade svårt att koncentrera mig och kände mig illamående. Sedan gick tiden och jag kände mig inte bättre och det blev en lång period vid sidan om som har varit tuff, berättar Jacob som är i startgroparna för att komma upp till maxkapacitet igen.
– Jag är kanske inte matchklar helt, men det är också sett till att jag bara kört fyra fotbollsträningar under 5-6 veckor. Så jag körde fullt idag fram till tvåmålsspelet som jag skippar av säkerhetsskäl och tanken är att jag ska gå igång helt hundraprocentigt i nästa vecka. 

Skador kommer aldrig lägligt men för Jacobs del hände det när han var inne i ett riktigt bra stim med mycket lovord från ledarstaben för sina insatser.
– Det är sånt som händer och jag har saknat fotbollen rejält. Det ska bli väldigt skönt att kunna köra för fullt igen och då hoppas jag att de fina orden kommer tillbaka, förklarar Jacob som också saknat den sociala biten med laget som han uppskattar stort.
– Det här är en underbar grupp. Det blev ju en period på 2-3 veckor då jag inte var här och jag saknade det verkligen då. Men sedan kom man ner hit och kände direkt att man fick all den kärlek man saknat. Så det är riktigt härligt att vara tillbaka, inte bara på planen men också utanför.

När Jacob sedan blir helt redo är det matchning med IFK Lidingö som gäller främst men med en dubbel spelbarhet där han även kan spela för DIF, i till exempel U21-Allsvenskan om det blir aktuellt.
– Det är inte riktigt bestämt hur vi gör i U21 utan det bestäms från gång till gång. Men mitt primära fokus rent matchmässigt är att spela med IFK Lidingö och hur det blir med U21-matcher med Djurgården får vi se.

Hur tankarna inför den blårandiga framtiden ser ut är inget som Jacob grubblar över utan det är klassiskt här och nu som gäller med fokus på att börja spela matcher så fort det går.
– Den biten kommer längre fram och även om det låter lite klyschigt så är prio ett just nu att komma tillbaka hundraprocentigt på planen. Sedan får man se vad som händer efter det, avrundar han.

Senaste nytt
Fler nyheter