Jämn och hög leverans från Käck

”Elliot är alltid bäst på träningarna”, konstaterade Thomas Lagerlöf med ett garv när Elliots namn fördes på tal under torsdagens träning.

Man kan dock ana ett underliggande allvar i påståendet och kollar man aktionsradien för den 30-årige vänsterbacken under ett pass med laget märker man att det är maxfart som gäller från start till mål.

För Elliots egen del blir han givetvis glad över omdömet och han känner att det finns extra mycket energi nu sedan återkomsten till Djurgården.
– Jag känner att det hart blivit en nytändning nu när jag kommit hem efter ett tufft år. Jäkligt mycket glädje att vara här igen och Kim och Tolles träningar och fotbollsstil passar mig väldigt bra. Det gjorde den redan i Sirius så jag känner igen upplägget, berättar Elliot som medger att han alltid siktar på maxleverans i varje situation.
– Jag har alltid jobbat och tränat hårt, det är bara att fortsätta med det och hoppas att det blir bra.

Vilka delar i ditt spel kommer mest till sin rätt i det nya spelsystemet?
– Jag tror att de uppskattar mitt offensiva spel och mitt passningsspel. Så jag försöker att vara styra uppspelen, vara noggrann i passningsspelet och sätta upp andra i bra lägen.

Vad är det för skillnad på dagens DIF och det du lämnade?
– Det är ju en skillnad på träningen utan att vilja kasta skit på det som var. Det här är en fotboll som passar mig med mycket spel. passningar och fokus på detaljer. Tränarna är väldigt noggranna i allt och vi har videouppföljning även på träning. Det är väldigt strukturerat och det gillar jag.

Apropå videouppföljning så gör ni ju även egna matchanalyser…
– Ja, det gjorde vi själva efter förra matchen. Men jag tycker som sagt att det även är viktigt med videos på träning där man kan se spelsekvenser och få det precis som tränarna vill ha det.

Hur ser du på konkurrensläget på vänsterbacken nu när Jonathan Augustinsson snart är tillbaka i spel?
– Jag och Jonis har bra kontakt och vi gillar varandra, så det är inget känsligt med det. Han är en väldigt duktig fotbollsspelare så det gäller att träna hårt och visa att jag ska ha den där platsen.

Avslutningsvis, matchdags på lördag inför hemmapublik. Hur ser du på det?
– Superkul och jag mötte Lilleström två gånger förra året med IK Start i Eliteserien. Ett väldigt fysiskt starkt lag, ganska lika Kristiansund i spelet. De spelar rakt, med mycket kamp och fokus på fasta situationer. Det blir säkert en bra match för publiken och ett nyttigt test för oss.

Senaste nytt
Fler nyheter