Karlis vill se konsekvens mot Helsingborg

”Vi ska göra det vi gjort på hemmaplan tidigare”, säger en taggad Jesper Karlström inför återstarten på måndag. 

Efter en och en halv timmes intensiv tisdagsträning i stark sensommarsol såg, en förvisso rejält svettig, Jesper Karlström som vanligt pigg och glad ut på väg upp till omklädningsrummet. En inte ovanlig syn under 2019 där ”Karlis” tycks ha välfyllda energidepåer och ser närmast outtröttlig ut under match och träning.
– Det var varmt och ett ganska tufft pass. Några var på U21-match men det var överlag en bra träning, konstaterar ”Karlis”.

Trots värmen var ändå träningsjackan på. Något av ett signum för dig precis som att Jonathan Ring alltid kör med långbrallor.
– Jag hade egentligen inte förväntat mig att det skulle vara så här varmt. Men annars gillar jag att ha regnjackan på mig. Träningskläderna är ofta lite för små och tighta så det känns bättre att att ha jackan på. 

Apropå känsla, hur går tankarna kring måndagens återstart mot Helsingborg?
– De har ju en ny tränare nu när Olof Mellberg tagit över som jag hade ett tag under min tid i BP och känner väl. Så jag tror att Helsingborg kommer att vara väldigt taggade och det kommer att bli en tuff match för oss. Men det gäller att vi gör som vi har gjort på hemmaplan på senaste tiden. Att vi kommer ut j-ligt taggade och inte gör något annorlunda eller ändrar taktik. Vi ska vara konsekventa, noggranna och ta tre poäng.  

Vilken typ av matchbild tror du att det kan bli?
– Vi får se. Det var en period tidigare där vi gjorde mål i slutet av matcherna men nu har vi haft ett par hemmamatcher där vi tagit kommandot med tidiga mål. Det känns skönt att ha med sig att vi kan hantera olika typer av matchbilder. Men som sagt, i slutändan handlar det om att fortsätta göra det som vi har gjort tidigare.

Kan det finnas en risk för ett lågt försvar av igelkottsmodell från gästerna?
– Det tror jag absolut skulle kunna ske och det måste vi vara beredda på. Då gäller det att ha ett högt bolltempo och försöka dra upp farten. Det kunde vi gjort bättre mot AIK senast, eftersom de ville dra ner tempot så mycket som möjligt, och det måste vi ha med oss inför den här matchen.

Ni hade tre dagars ledighet i helgen, skönt eller segt?
– Det var ett tag sedan vi var lediga så länge men man blir ju mest sugen på att träna och vara på Kaknäs igen. Samtidigt kan det vara skönt att släppa träningen ett tag, vila upp sig för att få fräscha ben och slippa se de här grabbarna varje dag, haha. Men fick jag välja hade jag helst bara spelat på och haft en match förra helgen. Nu får vi träna på i veckan istället och komma i form inför Helsingborg.

På tal om form har du fått mycket beröm från många håll för dina arbetsinsatser under matcherna.
– Jag har känt mig otroligt stark under matcherna. Det har blivit bättre och bättre under säsongen och nu under sommaren har det känts riktigt bra. Det är klart att man blir trött under matcherna men överlag har jag mest känt mig stark och haft ork och energi kvar hela vägen in i slutminuterna. Det är en skön känsla att ha styrkan med sig och får man dessutom höra det från andra så blir det en extra boost.

Har det varit någon skillnad i träningsupplägget?
– Det är samma upplägg som det varit under hela året men springer man för fullt i 90 minuter varje match så gör det ju sitt till också. Generellt sett så tränar vi ju lite hårdare i år och kör en del nytt i gymmet men det är kanske framför allt fotbollspassen som är mer intensiva. Så det är nog en anledning till att jag är starkare, summerar ”Karlis”.

Måndagen den 16 september är det äntligen dags för hemmamatch för herrlaget igen, köp biljett till matchen här!

Matchen presenteras av
Senaste nytt
Fler nyheter