Komfortabel seger mot GIF Sundsvall

Två mål från Jonathan Ring satte tonen på NP3 Arena när Sundsvall besegrades med 4-1 och DIF befäste serieledningen.

Djurgården klev ut på NP3 Arena för att jaga en ny trepoängare i toppstriden borta mot ett GIF Sundsvall i botten av tabellen med ett desperat behov av poäng. Bäddat för dramatik således och startelvan innehöll två nya namn där arkitekterna bakom segern mot Helsingborg, Emir Kujovic och Nicklas Bärkroth, båda fanns med från start. 

Lite inledande drama I Djurgårdens straffområde blev det också under de första minuterna men Tommi Vaiho avstyrde båda lägena säkert. Efter det kom DIF igång och etablerade ett visst tryck med intensiv press. Något som också gav utdelning när Fredrik Ulvestad vann bollen högt och skickade in ett inspel som efter ett visst studsande landade framför Jonathan Ring. Vänsterfoten var redo och ”Ringen” nöp till perfekt i hörnet bakom David Mitov Nilsson.

En drömstart med åtta spelade minuter men glädjen skulle bli kortvarig. På en hörna kort därefter kunde Omar Eddahri - vem annars? - trycka in kvitteringen och det var utjämnat. Men även DIF hade välslagna hörnor och Marcus Danielson levererade en farlig nick som dock Mitov Nilsson räddade skickligt. Strax därefter fick Ring ett nytt fint läge efter elegant kombinerande men skottet blockerades.

Men det skulle bli tredje gången gillt för Djurgården. Ett inlägg från Elliot Käck skarvades vidare av Emir Kujovic till Aslak Witry som kyligt rullade in bollen mellan benen på Mitov Nilsson. 

Strax efter var det mycket nära trean när Bärkroth fick gata fram mot hemmamålet men Mitov Nilsson räddade skottet och stoppade även returen från Witry. Men DIF-maskineriet var igång och nu var det dags för Kujo att notera sig i målprotokollet igen. Ett fint inlägg från Ring landade framför Witry vars skott räddades men på returen fanns en hungrig Kujovic på plats och tåade in 3-1.

Förarsäte de luxe för de för dagen vitklädda blåränderna och DIF-ramsorna ljöd över NP3-arena. Curtis Edwards var näste man att testa Mitov Nilsson som fick jobba hårt och minuten efter fick GIF-keepern göra en ny vass räddning på Kujovics tunga skott.

Men siffrorna stannade vid 3-1 när halvtidssignalen kom och trots överläget så var inte Nicklas Bärkroth helt nöjd med laginsatsen.
– Vi har lite att jobba på i försvarsspelet. Vi låter dem komma in mellan oss lite för ofta och det är där de är skickliga. Så det ska vi försöka täppa till i presspelet. Men det är klart att det är bra att göra tre mål på en halvlek och vi har bud på mer. Så fokus nu i andra så ska det nog bli bra, sa ”Bärka” i pausen. 

Fokus var också precis det Marcus Danielson hade när han med kirurgisk precision avstyrde en farlig chans för Johan Blomberg i 47:e minuten. Men i övrigt var det ett makligare tempo för DIF som bevakade ledningen och även kunde ha utökat den när Bärkroth fick fritt skottfält med knappa timmen spelad.

Lite gratischans bjöds även Kujovic på efter ett missförstånd i hemmaförsvaret men inget mål då. Det skulle istället komma i 63:e minuten när Jonathan Ring bjöd på ett klassmål när han vackert smekte in bollen i bortre hörnet med vänstern. 

Efter att ha assisterat till Rings mål tackade Kujovic för sig och in kom en spelsugen Edward Chilufya samt även Haris Radetinac istället för Kujovic och Bärkroth. Djurgården trummade på men fick lite grus i maskineriet - under en annars behaglig resa - när Jacob Une Larsson åkte på sin tredje varning för säsongen som innebär att han missat tisdagens match mot Falkenberg.

Kevin Walker fick sedan kliva in och ta sig an sitt gamla lag med kvarten kvar och var med och såg till att effektivt stänga igen matchen under den sista kvarten. Det fanns bud på fler mål där Jonathan Ring sniffade på ett hattrick efter fint inlägg från Radetinac. Men fyra kassar räckte gott för kvällen och därmed utökar Djurgården serieledningen till fyra poäng och sätter press på de jagande lagen bakom. 
–  En stabil match från vår sida. De har ganska mycket boll men vi har bra kontringslägen som vi utnyttjar och när vi har bollen på deras planhalva så kan vi hålla i den också. Vi har ett bra självförtroende just nu och många bra spelare och då är det lätt att spela fotboll, konstaterade tvåmålsskytten Jonathan Ring för C More efteråt.
 

Härnäst väntar ny rafflande hemmamatch i toppstriden mot Falkenberg på Tele2 Arena på tisdag, närvaron är given och biljett köper du på: https://diffotboll.ebiljett.nu

Senaste nytt
Fler nyheter