Kryss i genrepet mot Lilleström

Kevin Walker nickade DIF till ledning men det räckte bara till delad pott efter att Lilleström kvitterade i andra halvlek.

En förväntansfull stämning rådde i DIF-leden inför årets Vintermatch där Kim och Tolles lagbygge fick ett andra test, även denna gång mot norskt motstånd i form av Lilleström.

Djurgården ställde upp med samma startelva som senast mot Kristiansund med förhoppning om samma fina offensiv som då visades upp. Första farligheten stod dock Lilleström för när bollen styrde via ett DIF-ben strax utanför och även LSK:s Daniel Gustavsson hade en nick som hotade.

För Djurgårdens del blev det inte riktigt det speediga kantspel som det fanns förhoppningar om även om Nicklas Bärkroth var energisk på sin högerkant och skapade några fina inspel. Istället var det Elliot Käck som var närmast att öppna målskyttet med en tung vänsterslägga från distans som dundrade in i ribbans överkant.

Även Lilleström hade lägen och efter att först fått se ett skott gå millimeter över ribban kunde sedan PK Bråtveit presentera sig på allvar för hemmapublkiken med en fin räddning på Thomas Lehne Olsens tunga skott. På den efterföljande hörnan var det sedan stolpen som hindrade norrmännen från att ta ledningen efter Lehne Olsen på nytt var framme.

Men ledningsmålet var reserverat för Djurgården och det kom på övertid. Nicklas Bärkroth serverade ett utmärkt inlägg till Kevin Walker som rusade in i boxen som språngnickade in 1-0. Jublet över målet hann sedan knappt klinga av innan halvtidsvisslan gick och DIF kunde gå till pausvila i ledning. Medan laget sedan lämnade planen passade ett tungt nyförvärv på att presentera sig i halvtid när Astrit Ajdarevic välkomnades av hemmapubliken.I andra halvlek var det fortsatt hot från Olsen inledningsvis men även Djurgården bjöd på uppseendeväckande fotboll med fint passningsspel där Edward Chilufya stoppade i sista stund av LSK-försvaret efter fint kombinerande i uppbyggnaden. ”Chili” hade farten uppe nu och skapade en del oro - och på tal om oro skapades mer av det på andra sidan planen när PK Bråtveit kom fel i en utrusning och Lilleström var ytterst nära att kvittera.

1-1 skulle dock komma lite senare, trots att Käck dessförinnan varit nära att bädda för 2-0 genom att luckra upp LSK-försvaret med ett smart inspel. Men norrmännen skulle som sagt göra målet och det kom efter en frispark. Bollen nickades fram av Simen Kind Mikalsen till Erik Naesbak Brenden som tryckte in kvitteringen.

På DIF-bänken skakade Kim och Tolle om laget under halvleken där Dzenis Kozica, Jonathan Ring och Adam Bergmark Wiberg kom in vilket innebar hemmadebut för den sistnämnde som bidrog med bra fart och pigga djupledslöpningar.

Det var dock Marcus Danielson som var närmast att bli målskytt när han så när axlade in bollen efter en hörna. Ett bra läge uppstod också senare när inbytte Haris Radetinac la en snabb, lurig frispark där avslutet blockades av en LSK-tå precis när Kozica skulle stöta in bollen.

Mot slutet öste blåränderna på rejält och skapade ett visst tryck men riktigt hotfullt blev det aldrig. Efter fyra övertidsminuter gick sedan slutsignalen och 1-1 kändes hyfsat rättvist i en match som inte riktigt tog fart på det sätt som publiken kanske hade hoppats på.

Förhoppningsvis stämmer den gamla klyschan om genrepets nivå kontra premiären och då lär det bli lite full fart framåt när IK Frej väntar hemma i cupstarten söndag den 17 mars. Var på plats då.

Senaste nytt
Fler nyheter