Marcus Danielson blir lagkapten i DIF

”Han är ett föredöme på planen och genomför varje träning som om det vore den sista”, säger Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf om Marcus Danielson som, efter att ha varit tillförordnad lagkapten under våren, nu får bindeln permanent.

Alla som har sett Marcus Danielson i aktion på fotbollsplanen har god koll på den hängivenhet och det engagemang han visar under matcher och träningar. En självklar ledare som sätter laget främst och alltid går all in - egenskaper som gör att han nu utnämns till blårandig lagkapten. Ett besked som mottas med stor glädje av ”Mackan”.
– Jag var inne på tränarnas rum efter träningen i förra veckan och har väl känt att det förmodligen var på gång. Så jag tackade ja och det är en väldigt stor ära att få bli kapten för Djurgården. Roligt att kunna få det förtroendet och växa in i den rollen.

En viss erfarenhet av kaptensrollen finns redan hos Danielson, som var vicekapten i både Sundsvall och Västerås, innan han fick frågan om bindeln inför första matchen på Djurgårdens träningsläger i Maspalomas.
– Då tänkte jag att det kanske blir så den här gången, men nu blev det ju permanent. Det blir en viss skillnad för mig på många plan och jag har märkt av det senaste dagarna att man får göra lite fler intervjuer och ta lite mer ansvar kring den mediala biten. Men jag har inga problem med det så det kommer att fungera jättebra att få vara ett ansikte utåt för Djurgården, säger Mackan som i övrigt känner sig redo för att axla ansvaret.
– Det är inga konstigheter och jag kommer att fortsätta vara den människa jag är och förhoppningsvis kunna växa i rollen som lagkapten. Det jag tycker är det viktigaste är att man ser alla i hela truppen, så att alla blir involverade och känner sig viktiga. Oavsett om det är en ung kille eller en äldre spelare som spelar i stort sett varje match måste man få alla att dra åt samma håll.

Viktiga värderingar som uppskattas av Kim och Tolle som också framhåller Mackans inställning på Kaknäs med berömmande ord som: ”Han är ett föredöme på planen och genomför varje träning som om det vore den sista”.
– Det är väldigt viktigt att se varje träning som en chans att utvecklas och då måste man vara väl förberedd. Det handlar både om mig själv och andra spelare så att vi blir bättre som lag och vinner fler matcher, förklarar ”Mackan” som även får beröm från tränarhåll för sitt taktiska sinne.
– När man blivit lite äldre har man fått en större kunskap kring de taktiska bitarna och lägger större vikt vid det när man tittar på matcherna i efterhand. Det handlar återigen om att inte bara se till sin egen insats utan att förstå hur hela laget kan förbättras, samtidigt som man ska glädjas åt det som vi gör bra. 

När intervjun gjordes var inte laget informerade om vem som blir kapten 2019, men Mackan trodde och hoppades att beslutet landar fint i laget.
– Förhoppningsvis tycker de att det är rätt beslut och gratulerar mig, det tror jag att de kommer att göra. Det är som sagt en väldigt stor ära så det här känns jätteroligt och nu längtar man efter att Allsvenskan ska komma igång. Det känns som att vi har något bra på gång i år, avrundar kapten Danielson.

Du kommer väl på premiären där Djurgården och Danelson ställs mot kaptenens förra lag, GIF Sundsvall? Köp biljetter här!

Matchen presenteras av
Senaste nytt
Fler nyheter